Valio Food Solutions Koekeittiö esittäytyy

Valio Food Solutionsin Koekeittiö on olemassa teitä asiakkaita varten. Haluamme auttaa asiakkaitamme tekemään parempaa bisnestä tuottavasti, tehokkaasti ja ennakoitavasti.

Valio Food Solutionsin Koekeittiöllä on monenlaista osaamista, minkä ansiosta meillä on hyvä ymmärrys asiakkaidemme toiminnan lähtö- ja ongelmakohdista. HoReCa-puolen asiakkaiden kannattaa kääntyä Ville Valtasalmen (pääkuvassa) ja Tuomas Hämäläisen puoleen. Autamme muun muassa optimoimaan reseptejä, järjestämme koulutusta ja kerromme alan trendeistä. Tarjoamme reseptiikkaa, ideoita ja erityisesti asiakaslähtöisiä ratkaisuja, joiden avulla päästään parhaaseen lopputulokseen.

Keinoja on monia, koska HoReCa-alan toimijoilla on hyvinkin erilaisia tarpeita. Jos puhutaan vaikkapa hävikistä, sitä taklataan eri tavoin riippuen kohderyhmästä ja ravintolan konseptista: julkishallinnossa voi korostua esimerkiksi tarjoiluhävikki, henkilöstöravintolassa ongelmana voi olla esimerkiksi esivalmistushävikki, à la carte -annosten kohdalla taas varastointihävikki. Ja sitä kautta myös ratkaisut ovat erilaisia. Lisäksi autamme esimerkiksi oikeiden pakkauskokojen löytämisessä. Koronaviruksen myötä olemme taklanneet henkilöstöravintoloissa asiakasmäärien heilahtelua muun muassa tarjoamalla ruokalistalle kustannustehokkaita vaihtoehtoja, joissa on huomioitu erityisesti työvaiheiden määrä ja hävikki. Lisäksi annamme vinkit, miten tuotteet viimeistellään omaan konseptiin sopiviksi. Kokonaisuudessaan tavoitteemme on siis kehittää ratkaisuja, jotka perustuvat aitoon asiakastarpeeseen.

Uusimpana vahvistuksena Koekeittiön tiimiin on liittynyt ruokapalveluiden asiantuntija Petri Nuutinen. Suurkeittiömaailma ja erityisesti kouluruoan kehittäminen ovat Petrin sydäntä lähellä. Hänelle on kertynyt vuosien vankka kokemus niin tuotekehityksestä, reseptiikasta kuin koulutuksista julkishallinnon puolella. Petrillä on Koekeittiöllä vetovastuu julkisen puolen asiakkaista ja hän auttaa mielellään ratkomaan haasteita, parantamaan prosesseja ja kehittämään tuotteita entistä paremmaksi yhdessä asiakkaan kanssa.

Valio Food Solutionsin Koeleipomon puolella asiakkaita auttaa leipomokonsultti Mika Parviainen, joka testaa raaka-aineita sekä kehittää täytteitä ja hilloja Valion ammattilaismyyntiin. Koeleipomon toimintaan kuuluu lisäksi esimerkiksi tuotantoon liittyvien ratkaisujen kehittäminen sekä tietysti leipomoreseptiikan, tekniikoiden ja inspiraation tarjoaminen.

Mika Parviainen, Petri Nuutinen ja Tuomas Hämäläinen

Mitä hyötyä saa valitsemalla Valion tuotteet ja Koekeittiön tuottamat ratkaisut?

Laatu ja varmuus syntyy siitä, että tunnemme tuotteemme ja niiden käyttöominaisuudet läpikotaisin. Koekeittiön tuottamassa ja testaamassa reseptiikassa on aina huomioitu kunkin tuotteen käyttö, kuumennus- ja tarjoilulämpötilat sekä muut tuotteen tyypillisimmät keittiöprosesseihin liittyvät ominaisuudet. Ohjeidemme lähtökohtana on, että työvaiheet mietitään mahdollisimman fiksusti ja asiakkaan toimintatapoihin sopiviksi. Siten säästetään aikaa ja rahaa, ja keittiöammattilaisten osaaminen voidaan käyttää olennaisiin työvaiheisiin.

Ammattikeittiössä säästetty aika ja raha aina kertautuu, vaikka kertaluontoinen säästö voisikin tuntua pieneltä. Mitä isommista volyymeista toimintayksikössä puhutaan, sitä merkityksellisempää on tehdä oikeita asioita tuottavuuden näkökulmasta. Pienet arjen säästöt muuttuvat vuositasolla isoiksi kokonaissäästöiksi. Silloin on merkitystä esimerkiksi sillä, vaahdotetaanko jälkiruokarahkaa varten kaikki ainekset yhdellä kertaa vai erikseen. Jättämällä muutaman työvaiheen pois on mahdollista tehostaa toimintaa ja keskittää työvoimaa toisiin asioihin.

Toisena esimerkkinä voisi mainita tammikuussa lanseerattavat herkulliset Valio blinit ja niiden ympärille rakennetun blinikonseptin. Kaikki lähtee tietenkin upean makuisista tuotteista, kuumennusta vaille valmiista blineistä. Kokonaisvaltaisessa paketissa on testattu blinien optimaalinen kuumennus, säilytys, erilaiset täytteet ja niiden menekki sekä mietitty kohderyhmät. Blinithän tehdään ravintoloissa perinteisesti itse, mutta niiden paistaminen on melkoinen operaatio. Valitsemalla Valio Food Solutionsin ratkaisun säästyy monelta vaivalta, ja pakastetuotteella hävikkikin pysyy hallinnassa.

Tuotetuntemus ja asiakasymmärrys ovat elintärkeitä myös leipomopuolella: voin, kerman, hillojen sekä erilaisten täytteiden laadun täytyy olla tasaisen varmaa ja muidenkin ominaisuuksien kunnossa, jotta ne varmasti toimivat myös teollisessa mittakaavassa.

Miten FS Koekeittiö palvelee poikkeustilanteessa?

Pyrimme järjestämään asiakastapaamisia ja koulutuksia tilanteen mukaan, mahdolliset rajoitteet huomioiden. Teams sekä muut etätapaamisen mahdollistavat ratkaisut ovat varmasti tulleet jäädäkseen, mutta kasvokkaista kohtaamista ne eivät tällä alalla tule koskaan täysin syrjäyttämään, sillä verkostoituminen on tärkeä osa ammatillista kehittymistä. Varmaankin jonkinlainen hybridimalli tässä tulee muotoutumaan, jossa tietyt koulutusmateriaalit ovat jatkuvasti digitaalisesti saatavilla ja joita livetapaamiset sitten täydentävät.

Herkullista syksyä!

Terveisin Ville, Tuomas, Mika ja Petri

Ota yhteyttä!

Ville Valtasalmi, Kehityspäällikkö, ville.valtasalmi@valio.fi, puh. 010 381 2732