Valio juustoraasteet ruoanlaittoon ammattikeittiöissä

Juustoraasteet ovat hyvä esimerkki siitä, että joskus kannattaa siirtää yksi työvaihe teollisuuteen, jolloin voidaan käyttää keittiöammattilaisten aika muihin työvaiheisiin. Juustojen rikas makumaailma ja parhaat puolet pääsevät esiin annoksissa, jotka on suunniteltu kunkin juuston makua ja ominaisuuksia silmällä pitäen.

Valion juustoraasteissa on mistä valita. Aina oikean raasteen valitseminen ei kuitenkaan ole helppoa. Erilaiset karkeusasteet, maut ja muodot vaikuttavat juuston käytettävyyteen. Lisäksi juustolta vaaditaan hyvin erilaisia ominaisuuksia esimerkiksi hitaassa gratinoinnissa tai nopeassa korkean lämpötilan paistossa pizzauunissa. Lopputulosta ei tarvitse arvailla, kun tutustuu juustoraasteiden ominaisuuksiin.

Testasimme puolestasi kaikki Valio juustoraasteet, ja laadimme käyttöösi juustoraastekartat, joihin valitsimme sopivimmat tuotteet ruoanvalmistukseen. Idea karttoihin syntyi siitä, että halusimme auttaa asiakkaitamme löytämään ja valitsemaan kuhunkin käyttötarkoitukseen niin makuprofiililtaan kuin ominaisuuksiltaan sopivimman raasteen. Kartoista on helppo katsoa, minkä raasteen avulla pääsee toivottuun lopputulokseen. Saat myös vinkkejä paistoaikaan ja lämpötilaan.

Katso kokonaisuus esitteestä

Valmiista esitteestä näet suoraan mitkä juustoraasteet sopivat parhaiten mihinkin käyttöön.

Avaa esite

Pastan kaveriksi Valio Emmental Punaleima

Valio Emmental Punaleima ja Valio Koskenlaskija® ovat suomalaisia klassikkojuustoja, joiden voimakkaat ja tunnistettavat maut sopivat täydellisesti esimerkiksi pastojen ja keittojen viimeistelyyn. Pastan kaveriksi löytyy tosiaan paljon muitakin vaihtoehtoja kuin parmesaani. Valio Emmental Punaleima on erinomainen kotimainen vaihtoehto pastajuustoksi. Voimakas emmentalin maku tuo sopivasti suolaisuutta ja täyteläisyyttä kokonaisuuteen, ja sulaessaan Valio Emmental Punaleima saa venyvyyttä juuri sopivasti.

Juustoinen silaus sopii keittoon kuin keittoon

”Se pani keittoon Koskenlaskijaa” on televisiostakin tuttu lausahdus. Murennettu Valio Koskenlaskija® säästää keittiöltä paloittelemisen vaivan ja uniikki maku saadaan ruokaan vaivattomammin. Valio Koskenlaskija® sulaa kauniisti keittoihin ja se sopii mainiosti mehevöittämään erilaisia massoja. Gratinointiin se ei kuitenkaan ole paras valinta. Valio Koskenlaskija® murennetussa muodossa on muuten alun perin asiakkaaltamme tullut idea: suurtalouskokki kyllästyi raastamaan juustoblokkia ja pyysi valmista tuotetta. Ja siitähän se ajatus sitten lähti!

Cheddaria gratiiniin ja pizzan päälle

Henkilöstöravintoloissa juuston gratinointiominaisuudet ovat tärkeitä.  Samoin helppo annosteltavuus: uuniruokien juustokuorrutus ei saa olla liian venyvä tai kova. Herkullinen lopputulos saadaan, kun juusto ruskistuu kauniisti eikä kovetu pitkässäkään kypsennyksessä. Herkullinen vaihtoehto gratinointiin on Valio cheddar juustoraaste, joka sulaa ja ruskistuu kauniisti. Valio cheddarin paras ominaisuus on kuitenkin tunnistettava, joidenkin mielestä jopa järisyttävän hyvä cheddarin maku. Maukasta juustoa kannattaa ilman muuta kokeilla myös pizzaan! Karkea raaste on helppo ripotella isommallekin pinta-alalle.

Kokeile juustoja näissä resepteissä