Valio Oddlygood® Barista syntyi yhteistyössä baristojen kanssa

Valio Oddlygood® Barista on kehitetty vastaamaan vaativimpien baristojen tarpeisiin. Gluteeniton kaurajuoma vaahtoutuu ja sekoittuu parhaalla mahdollisella tavalla eri kahvilaatujen kanssa, kaikissa kahvijuomissa. Kaurajuoma on kerännyt positiivista huomiota kahvialan ammattilaisten keskuudessa.

Pitkän tuotekehityksen tuloksena saimme aikaan kaurajuoman, jonka täyteläinen maku sopii niin erikoiskahveihin kuin suomalaisten rakastaman suodatinkahvin sekaan. Gluteeniton kaurajuoma sekoittuu ja vaahtoutuu kauniisti, eikä se juoksetu edes suodatinkahvissa.

Kaurajuoma hiottiin timantiksi huippubaristan kriittisen silmän alla

Valio Oddlygood® Baristan kehittelyssä oli mukana huipputason kahviammattilainen, barista Lari Järnefelt. Järnefelt on paitsi alansa kaksinkertainen Suomen mestari, hän on myös tunnettu kahvialan kouluttaja ja yrittäjä, joten hän tietää, miten kriittisiä kahvila-asiakkaat ovat ja millaisia ominaisuuksia täydelliseltä kauramaidolta vaaditaan.

Barista Lari Järnefelt kertoo Valio Oddlygood® Baristan tuotekehityksestä

  • Valio Oddlygood® Barista kaurajuoma on täydellinen kaurajuoma kahviin. Se on kehitetty yhteistyössä ammattilaisbaristojen kanssa hyvin vaahtoutuvaksi.

Baristan näkökulmasta kehittelyssä oli teknisenä vaatimuksena, että kaurajuoma muistuttaisi mahdollisimman lähelle täysmaitoa. Baristalle on tärkeää, että asiakkaan maitovalinnasta huolimatta lopputulos on joka kerta priimaa.

Pehmeä puhdas maku on juuri sopivan kaurainen, ei liian suolainen eikä liian makea. Se antaa tilaa kahvin omalle maulle.
Lari Järnefelt

Erikoiskahvien vivahde-erot pääsevät oikeuksiinsa, kun kauran maku ei ole liian hallitseva. Oddlygood barista toimii täydellisesti sekä espressopohjaisissa erikoiskahveissa että suodatinkahveissa. Suutuntuma on pehmeä ja täyteläinen, jopa kermainen.

Valio Oddlygood® Barista ei juoksetu edes suodatinkahvissa

Olennaista suodatinkahvin kanssa on, että kaurajuoma ei hiutaloidu. Suomalaiset juovat vaaleapaahtoista suodatinkahvia eniten koko maailmassa. Suodatinkahvi on useimmille kaurajuomille paha haaste, sillä kahvin PH-arvo on niin hapan, että kaurajuomat eivät välttämättä sekoitu tai jopa juoksettuvat kahvin seassa. Valio Oddlygood® Barista on kehitetty kohtaamaan happamampi suodatinkahvi ja sekoittuu siksi tasaisesti eikä sakkaannu, vaikka kahvi joutuisi odottamaan vaikkapa termosmukissa.

Latte art viimeistelee asiakkaan kahvilaelämäyksen

Valio Oddlygood® Baristan väri on vaalea, lähes valkoinen, joten erikoiskahvin pintaan syntyy hyvä kontrasti espresson ja kaurajuoman välille. Juoman kehittelyssä kiinnitettiin erityistä huomiota myös vaahdon muodostumiseen ja sitäkin verrattiin täysmaidon ominaisuuksiin. Lopputuloksena syntyi kaurajuoma, joka vaahtoutuu hyvin ja hallitusti. Tasaisen vaahdon avulla voit viedä oman latte art -kykysi seuraavalle tasolle.

Kahvin pintaa koristava sydän tai joutsen tarjoaa lisäarvoa asiakkaille. Treenaamalla latte art -taitojasi luot kahviin viimesilauksen, joka ilahduttaa asiakastasi ja parhaassa tapauksessa tarjoaa mukavasti näkyvyyttä somessa. Katso videoilta valmistusvinkit erilaisiin kuvioihin.

Gluteeniton kaurajuoma

Gluteeniton Valio Oddlygood® Barista on valmistettu Suomessa kotimaisesta puhdaskaurasta ja täydennetty vitamiineilla ja kivennäisaineilla. Valio Oddlygood® Barista on pakattu 1 litran pakkaukseen. Avaamaton pakkaus säilyy huoneenlämmössä ja avattuna jääkaapissa. Ennen käyttöä purkkia ravistetaan.

Koulutusmateriaalit
Täydellinen maitovaahto kahviin baristan neuvoilla