Valion tuotteita jo lähes 60 maahan

Me Suomessa olemme tottuneet siihen, että maitotuotteet ovat laadukkaita – kiitos Valion. Tämä arkiselta tuntuva asia ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys monessa muussa maassa. Tarve puhtaille, korkealaatuisille tuotteille yhdistettynä Valion vahvaan osaamiseen ja kokemukseen on avannut yritykselle ovia maailmanmarkkinoilla. Harva tietää, että Valion juuret ovat nimenomaan viennissä: voivientiosuusliike perustettiin vuonna 1905 edistämään laatuvoin vientiä. Pitkät perinteet näkyvät viennissä: esimerkiksi Valion juustoja on myyty kuluttajille USA:ssa Finlandia® tuotemerkillä jo 1950-luvulta lähtien.

Nykyään Valion teollisuustuotteita viedään 52 maahan ja Valion kuluttajatuotteet löytyvät 19 maan kaupoista. Valion vienti perustuu pääasiassa lisäarvotuotteisiin.

  • Useimmissa maissa vientituotteemme on elintarviketeollisuuden raaka-aineet, kertoo Valion vientijohtaja Merja Koski-Korhonen.

  • Valttimme on ollut vahva panostus tutkimukseen, tuotekehitykseen sekä prosessikehitykseen. Tämä yhdistettynä Valion maidontuottajien korkealaatuiseen maitoon ja pohjoisen luonnon puhtauteen on tehnyt Valiosta arvostetun tekijän myös kansainvälisesti. Tuotteemme alkuperä on jäljitettävissä luotettavasti ja nopeasti; tämä on myös lisäarvo elintarviketeollisuuden valitessa raaka-ainetoimittajia.

Valtteina innovatiivisuus ja luotettavuus

Valio tarjoaa patentoituihin innovaatioihinsa perustuvia tuotteita myös kansainvälisille kuluttajamarkkinoille. Koska Valio on pieni meijeriyritys kilpailluilla markkinoilla, pitää kuluttajille tarjota jotain sellaista, mitä muilla yrityksillä ei ole. Monet Valion tuotteista ovatkin ainutlaatuisia maailmassa.

  • Lähialueiden markkinoilla, kuten Ruotsissa ja Virossa, Valiolla on merkittävä asema myös terveellisillä ja herkullisilla kuluttajatuotteilla.

  • Koska Valio on maailmanlaajuisesti katsottuna pieni tuottaja, on erikoistumisessa menestyksen avain. Harvoilla samankokoisilla meijeriyrityksillä on tarjota asiakkailleen vastaavanlaista kokonaisuutta, Koski-Korhonen painottaa.

Valion innovatiivisuus ja panostus tuotekehitykseen ovat mahdollistaneet monien ainutlaatuisten tuotteiden synnyn. Nämä tuotteet ovat osaltaan auttaneet tekemään Valiosta erittäin arvostetun eri puolilla maailmaa.

  • Valio Demi™ jauheita käytetään lastenruokia valmistavassa teollisuudessa, Valion laktoositon maitojauhe on jo käytössä tai testeissä ympäri maailmaa.

  • Meillä on GMO-vapaat tuotteet ja Valio arvotetaankin kansainvälisesti hyvin korkealle kun puhutaan luotettavuudesta sekä tuotteiden laadusta ja puhtaudesta. Maailmalla myös arvostetaan aitoa suomalaista rehellisyyttä ja luotettavuutta.

Valio on profiloitunut kansainvälisillä markkinoilla premium-tuottajaksi, joka pystyy täyttämään asiakkaan toiveet. Tätä Valio tarjoaa myös kotimaassa: ainutlaatuisen yhdistelmän kansainvälisen tason osaamista sekä huippulaadukkaita tuotteita puhtaimmista raaka-aineista.