Valitse kerma käyttötarkoituksen mukaan

Valion kermavalikoimasta löytyy oikea tuote niin ruoanlaittoon kuin leivontaan. Oikean kerman valinnassa käyttötarkoitus onkin ratkaiseva.

Kuohukerman vahvuudet ovat monikäyttöisyys ja tuoreus

Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Se sopii sellaisenaan kruunaamaan maun ruoanvalmistuksessa sekä vaahdotettuna viimeistelee jälkiruoat ja leivonnaiset. Vaahdotettaessa sen tilavuus kaksinkertaistuu. Monipuolinen kuohukerma käy leivontaan, kakkuihin, laskiaispulliin, uuniruokiin, kastikkeisiin ja keittoihin. Moni on sitä mieltä, että ainoa oikea kerma esimerkiksi kinuskin keittämiseen on Valio kuohukerma. Laktoosittomuus antaa kuohukermoille monikäyttöisyyttä erityisruokavalioita ajatellen. Rasvapitoisuus on 35 %.

Valio kuohukerma 1 l laktoositon on tuorekerma ja sen leima-aika on 9 vuorokautta. Perinteisen kuohukerman myyntierä on 1kpl, jolloin tuotetta voi tilata juuri omiin tarpeisiinsa sopivan määrän. Tuotteen ainesosiin kuuluu vain kerma.

Valio suurtalous kuohukerma säilyy ESL-lämpökäsittelyn (pastörointi korkeassa lämpötilassa) ansiosta avaamattomana 25 vuorokautta. Tämä luonnollisesti vähentää hävikkiä ja helpottaa sen hallintaa.

Kakkuihin ja leivonnaisiin Valio vispikerma

Valio vispikerma 38 % on todellinen konditoriatuotteiden ja kakkujen kerma; sen vaahto on rakenteeltaan kestävää ja säilyttää lämpiminäkin vuodenaikoina tarjoiltaessa ryhtinsä. Valio vispikermalla täytetty ja kuorrutettu kakku on helpompi käsitellä ja kuljettaa, koska kermavaahto on kestävää ja tähän käyttötarkoitukseen soveltuvaa. Oikea kermavalinta täytekakkuihin, leivonnaisiin ja muihin kylmiin jälkiruokiin onkin Valio vispikerma. Tuote on UHT-käsitelty ja aseptisesti pakattu, mikä antaa sille pidemmän 120 vuorokauden leima-ajan. Tuote tulee säilyttää pakkauksen ohjeiden mukaisesti alle 8˚C:ssa. Paras vaahtoutuvuus tuotteella saavutetaan jääkaappikylmänä.

Valio kermat ja niiden käyttötarkoitukset

Valion kermavalikoimasta löytyy oikea tuote niin ruoanlaittoon kuin leivontaan. Oikean kerman valinnassa käyttötarkoitus onkin ratkaiseva. Katso alla olevasta taulukosta sopiva kerma oikeaan käyttötarkoitukseen. Kaikki Valio kermat suurpakkauksissa ovat laktoosittomia.

Tuote Pakkauskoko Vaahtoutuu, kakkuihin, leivonnaisiin Kestää hyvin voimakkaiden makuaineiden lisäämistä Kastikkeisiin, keittoihin, uuniruokiin Kahviin, kuumiin juomiin Kevyempi
Valio suurtalous-kuohukerma 1,75 l xx xx xxx
Valio kuohukerma 1l, 20l, kontti xx xx xxx
Valio vispikerma 0,5l, 1l, 20l, kontti xxx xx
Valio ruokakerma UHT 1l, 1,5l, 10l, kontti x xxx x
Valio Ruoka 15% 1L, 10L, kontti x xxx x
Valio kahvikerma 1l xxx xx
Valio kevytkerma UHT 1l xx xx
Valio Oddlygood Easy Cooking 1l xx xxx x
Valio Oddlygood Easy whipping 2,5dl xxx xx

Valio kuohukerma laktoositon 1 l ja 20 l novobox

Lämpimään ja kylmään ruoanvalmistukseen. Jälkiruokiin ja leivonnaisiin, hyydytettäviin tuotteisiin. Sellaisenaan tai vaahdotettuna. Kestää hyvin kuumennusta.

Valio vispikerma 38 % UHT laktoositon 1 l ja 10 l

Konditoriatuotteisiin, leivonnaisiin, jälkiruokien ja juomien koristeluun, kahviin. Kylmään ruoanlaittoon ja lämpimiin ruokiin lisätään valmistuksen loppuvaiheessa. Kun halutaan sileää, valkoista ja kestävää vaahtoa.

Valio ruokakerma 15 % UHT laktoositon 1 l ja 10 l

Kaikkeen ruoanvalmistukseen. Tuo kerman täyteläisyyttä ja makua kevyemmällä rasvaprosentilla, suolaisiin leivonnaisiin. Kestää hyvin kuumennusta.

Valio Ruoka 15 % laktoositon 1 l ja 10 l

Kasvirasvasekoite, joka sopii kaikkeen lämpimään ruoanvalmistukseen kuten keittoihin, kiusauksiin ja kastikkeisiin. Se on maultaan ja ruoanvalmistusominaisuuksiltaan mainio tuote kilpailukykyiseen hintaan. Ei sisällä palmuöljyä, vain kotimaista rypsiöljyä ja sille on myönnetty sydänmerkki.

Valio kahvikerma laktoositon 1 l

Kahvin kanssa. Valkaisee ja pehmentää kahvijuomia.

Valio kevytkerma UHT laktoositon 1 l

Kahvin kanssa, lämpimiin ruokiin lisättynä valmistuksen loppuvaiheessa.

Valio Oddlygood® Easy Cooking UHT 1 l

Kasvipohjainen ruoanlaittotuote. Käytä ruokakerman tapaan, kun haluat täyteläisyyttä keittoihin ja kastikkeisiin tai makua ja mehevyyttä vaikkapa suolaisten ja makeiden piirakoiden täytteisiin. Se kestää hyvin myös hauduttamista. Tuote on 100 % kasviperäinen, gluteeniton ja valmistettu Suomessa.

Valio Oddlygood® Easy Whipping UHT 2,5 dl

Kasvipohjainen vaihtoehto vispikermalle. Lempeän makuinen ja kauniin valkoinen vaahto vatkautuu helposti ja nopeasti. Valio Oddlygood® Easy Whipping pitää hyvin muotonsa kakkujen tai muffinien pursotuksissa, ja sen avulla on hauska koristella myös muita jälkiruokia, leivonnaisia ja juomia. Tuote on 100 % kasviperäinen, gluteeniton ja valmistettu Suomessa.

Kerman vaahdottamisen ”kultaiset säännöt”

Kerman vaahdottaminen onnistuu varmemmin, kun noudattaa seuraavia suosituksia:

  • Puhtaat ja kuivat välineet
  • Vaahdotettavan kerman lämpötila (+4 astetta)
  • Nopea ja tehokas vispaus (ei voiksi)
  • Vaahto käyttöön välittömästi
  • Leivonnaiset asianmukaiseen pakkaukseen
  • Säilytys hajuttomassa kylmävarastossa
  • Kylmäketju katkeamattomaksi

Koristelu on piste i:n päälle

Koekeittiömme leipomokonsultti, kondiittorimestari Mika Parviainen antaa neljä vinkkiä onnistuneeseen kakkujen ja leivonnaisten kuorruttamiseen ja koristeisiin:

  1. Valitse hyvä pohja Onnistuneen kakun valmistaminen alkaa hyvästä pohjasta ja herkullisista täytteistä. Kun pohja on tehty ja täytetty, on kuorruttamisen ja koristelun vuoro.

  2. Aloita tekeminen ajoissa Kakkupohja kannattaa tehdä etukäteen ja täyttää mielellään jo edellisenä päivänä. Kun kakku on “liimaantunut” ja tekeytynyt, on sen käsittely ja kuorruttaminen huomattavasti helpompaa Mika Parviainen vinkkaa.

  3. Kuorruta tarjoilupäivänä Kakun kuorruttaminen kannattaa aina säästää tarjoilupäivään. Kuorrutetta tulisi varata mieluummin liikaa kuin niukasti, sillä pienen määrän levittäminen tai kuorruttaminen on haasteellista ja lopputulos kärsii. Valio vispikerma ja Valio maitorahka ovat paras pohja kestävälle kermakuorrutteelle. Valio maustetut rahkat ja sileät täytteet tuovat kuorrutteeseen lisää makua ja luonnetta.

  4. Koristele juuri ennen tarjoilua Koristeet asetellaan paikoilleen vasta juuri ennen tarjoilua, jotta kakku on parhaimmillaan, kun se nostetaan pöytään. Sokerimassa- ja suklaakoristeet voi valmistaa etukäteen, kun taas tuoreista marjoista, hedelmistä ja kukista tehdyt koristeet valmistetaan ja muotoillaan vasta juuri ennen koristelua.

Koristelutekniikat haltuun videoiden avulla

Alla olevien videoiden avulla Mika kertoo, kuinka erilaiset kermavaahtopursotukset ja suklaakoristeet valmistetaan. Harva hallitsee kaikki kuorrutus- ja koristelutekniikat täydellisesti ensi yrittämällä, joten varaa aikaa harjoitteluun.

Kokenutkin kakuntekijä voi aina kehittyä ja löytää uutta opittavaa. Treenaa uusia asioita rauhassa ja muista iloita onnistumisista, Mika Parviainen kannustaa.

1. Sileä kuorrutus luo pohjan

  • Kuinka syntyy sileä kermavaahtokuorrutus täytekakulle?

    Pursotukset tarttuvat kuorrutepintaan paremmin kuin paljaaseen kakkuun, eivätkä väliin jäävät aukot näy yhtä selkeästi, kun pohjalla on samanvärinen kuorrute.

    Tällä videolla koekeittiömme leipomokonsultti Mika Parviainen antaa vinkit kuorruttamiseen.

2. Ruusupursotukset tähtityllalla

  • Näin teet ruusupursotuksen tähtityllalla

    Tähtityllalla kannattaa harjoitella aluksi esimerkiksi leikkuulaudan päällä. Näin saat tekniikan haltuun.

    Katso videolta Mikan vinkit kakun koristeluun.

3. Ruusupursotukset nauhatyllalla

  • Näin teet ruusupursotuksen nauhatyllalla

    Kermaruusukkeilla voi koristaa muffinit tai kuppikakut.

    Videolla Mika antaa vinkit nauhatyllan käyttöön.

4. Suklaakoristeiden tekeminen

  • Näin teet erilaiset suklaakoristeet

    Katso videolta Mikan vinkit suklaan käsittelyyn ja pursottamiseen.

  • Näin teet suklaalastut

    Katso videolta Mikan vinkit suklaan käsittelyyn.

  • Näin teet suklaasulat

    Katso videolta Mikan vinkit suklaasulkien valmistamiseen.

Sesongin reseptejä Valio kermalla