Siirry sisältöön
Vinkkiartikkelit

Valitse kerma käyttötarkoituksen mukaan

Valitse kerma käyttötarkoituksen mukaan
Mika Parviainen
Leipomokonsultti

Kirjoitan leipomo- ja konditoria-alan ajankohtaisista asioista ja trendeistä. Lisäksi kerron leivontaa helpottavia vinkkejä, joista voit saada paljon uusia ideoita työhösi.

Valion kermavalikoimasta löytyy oikea tuote niin ruoanlaittoon kuin leivontaan. Oikean kerman valinnassa käyttötarkoitus onkin ratkaiseva.

Kuohukerman vahvuudet ovat monikäyttöisyys ja tuoreus

Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Se sopii sellaisenaan kruunaamaan maun ruoanvalmistuksessa sekä vaahdotettuna viimeistelee jälkiruoat ja leivonnaiset. Vaahdotettaessa sen tilavuus kaksinkertaistuu. Monipuolinen kuohukerma käy leivontaan, kakkuihin, laskiaispulliin, uuniruokiin, kastikkeisiin ja keittoihin. Moni on sitä mieltä, että ainoa oikea kerma esimerkiksi kinuskin keittämiseen on Valio kuohukerma. Laktoosittomuus antaa kuohukermoille monikäyttöisyyttä erityisruokavalioita ajatellen. Rasvapitoisuus on 35 %.

Valio kuohukerma 1 l laktoositon on tuorekerma ja sen leima-aika on 9 vuorokautta. Perinteisen kuohukerman myyntierä on 1kpl, jolloin tuotetta voi tilata juuri omiin tarpeisiinsa sopivan määrän. Tuotteen ainesosiin kuuluu vain kerma.

Valio suurtalous kuohukerma säilyy ESL-lämpökäsittelyn (pastörointi korkeassa lämpötilassa) ansiosta avaamattomana 25 vuorokautta. Tämä luonnollisesti vähentää hävikkiä ja helpottaa sen hallintaa.

Kakkuihin ja leivonnaisiin Valio vispikerma

Valio vispikerma 38 % on todellinen konditoriatuotteiden ja kakkujen kerma; sen vaahto on rakenteeltaan kestävää ja säilyttää lämpiminäkin vuodenaikoina tarjoiltaessa ryhtinsä. Valio vispikermalla täytetty ja kuorrutettu kakku on helpompi käsitellä ja kuljettaa, koska kermavaahto on kestävää ja tähän käyttötarkoitukseen soveltuvaa. Oikea kermavalinta täytekakkuihin, leivonnaisiin ja muihin kylmiin jälkiruokiin onkin Valio vispikerma. Tuote on UHT-käsitelty ja aseptisesti pakattu, mikä antaa sille pidemmän 120 vuorokauden leima-ajan. Tuote tulee säilyttää pakkauksen ohjeiden mukaisesti alle 8˚C:ssa. Paras vaahtoutuvuus tuotteella saavutetaan jääkaappikylmänä.

Valio kermat ja niiden käyttötarkoitukset

Valion kermavalikoimasta löytyy oikea tuote niin ruoanlaittoon kuin leivontaan. Oikean kerman valinnassa käyttötarkoitus onkin ratkaiseva. Katso alla olevasta taulukosta sopiva kerma oikeaan käyttötarkoitukseen. Kaikki Valio kermat suurpakkauksissa ovat laktoosittomia.

TuotePakkauskokoVaahtoutuu, kakkuihin, leivonnaisiinKestää hyvin voimakkaiden makuaineiden lisäämistäKastikkeisiin, keittoihin, uuniruokiinKahviin, kuumiin juomiinKevyempi
Valio suurtalous-kuohukerma1,75 lxxxxxxx
Valio kuohukerma1l, 20l, konttixxxxxxx
Valio vispikerma0,5l, 1l, 20l, konttixxxxx
Valio ruokakerma UHT1l, 1,5l, 10l, konttixxxxx
Valio Ruoka 15%1L, 10L, konttixxxxx
Valio kahvikerma1lxxxxx
Valio kevytkerma UHT1lxxxx
Valio Oddlygood Easy Cooking1lxxxxxx
Valio Oddlygood Easy whipping2,5dlxxxxx
Tip icon

Kerman vaahdottamisen ”kultaiset säännöt”

Kerman vaahdottaminen onnistuu varmemmin, kun noudattaa seuraavia suosituksia:

  • Puhtaat ja kuivat välineet
  • Vaahdotettavan kerman lämpötila (+4 astetta)
  • Nopea ja tehokas vispaus (ei voiksi)
  • Vaahto käyttöön välittömästi
  • Leivonnaiset asianmukaiseen pakkaukseen
  • Säilytys hajuttomassa kylmävarastossa
  • Kylmäketju katkeamattomaksi

1. Sileä kuorrutus luo pohjan

Kuinka syntyy sileä kermavaahtokuorrutus täytekakulle?

Pursotukset tarttuvat kuorrutepintaan paremmin kuin paljaaseen kakkuun, eivätkä väliin jäävät aukot näy yhtä selkeästi, kun pohjalla on samanvärinen kuorrute. Tällä videolla koekeittiömme leipomokonsultti Mika Parviainen antaa vinkit kuorruttamiseen.

2. Ruusupursotukset tähtityllalla

Näin teet ruusupursotuksen tähtityllalla

Tähtityllalla kannattaa harjoitella aluksi esimerkiksi leikkuulaudan päällä. Näin saat tekniikan haltuun. Katso videolta Mikan vinkit kakun koristeluun.

3. Ruusupursotukset nauhatyllalla

Näin teet ruusupursotuksen nauhatyllalla

Kermaruusukkeilla voi koristaa muffinit tai kuppikakut. Videolla Mika antaa vinkit nauhatyllan käyttöön.

4. Suklaakoristeiden tekeminen

Näin teet erilaiset suklaakoristeet

Katso videolta Mikan vinkit suklaan käsittelyyn ja pursottamiseen.

Näin teet suklaalastut

Katso videolta Mikan vinkit suklaan käsittelyyn.

Näin teet suklaasulat

Katso videolta Mikan vinkit suklaasulkien valmistamiseen.


Search