Kuohukerman vahvuudet ovat monikäyttöisyys ja tuoreus
Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Se sopii sellaisenaan kruunaamaan maun ruoanvalmistuksessa sekä vaahdotettuna viimeistelee jälkiruoat ja leivonnaiset. Vaahdotettaessa sen tilavuus kaksinkertaistuu.
Monipuolinen kuohukerma käy leivontaan, kakkuihin, laskiaispulliin, uuniruokiin, kastikkeisiin ja keittoihin. Moni on sitä mieltä, että ainoa oikea kerma esimerkiksi kinuskin keittämiseen on Valio kuohukerma. Laktoosittomuus antaa kuohukermoille monikäyttöisyyttä erityisruokavalioita ajatellen. Rasvapitoisuus on 35 %.
Valio kuohukerma 1 l laktoositon on tuorekerma ja sen leima-aika on 9 vuorokautta. Perinteisen kuohukerman myyntierä on 1kpl, jolloin tuotetta voi tilata juuri omiin tarpeisiinsa sopivan määrän. Tuotteen ainesosiin kuuluu vain kerma.
Valio suurtalous kuohukerma säilyy ESL-lämpökäsittelyn (pastörointi korkeassa lämpötilassa) ansiosta avaamattomana 25 vuorokautta. Tämä luonnollisesti vähentää hävikkiä ja helpottaa sen hallintaa.
Kakkuihin ja leivonnaisiin Valio vispikerma
Valio vispikerma 38 % on todellinen konditoriatuotteiden ja kakkujen kerma; sen vaahto on rakenteeltaan kestävää ja säilyttää lämpiminäkin vuodenaikoina tarjoiltaessa ryhtinsä. Valio vispikermalla täytetty ja kuorrutettu kakku on helpompi käsitellä ja kuljettaa, koska kermavaahto on kestävää ja tähän käyttötarkoitukseen soveltuvaa. Oikea kermavalinta täytekakkuihin, leivonnaisiin ja muihin kylmiin jälkiruokiin onkin Valio vispikerma. Tuote on UHT-käsitelty ja aseptisesti pakattu, mikä antaa sille pidemmän 120 vuorokauden leima-ajan. Tuote tulee säilyttää pakkauksen ohjeiden mukaisesti alle 8˚C:ssa. Paras vaahtoutuvuus tuotteella saavutetaan jääkaappikylmänä.
Valio kermat ja niiden käyttötarkoitukset
Valion kermavalikoimasta löytyy oikea tuote niin ruoanlaittoon kuin leivontaan. Oikean kerman valinnassa käyttötarkoitus onkin ratkaiseva. Katso alla olevasta taulukosta sopiva kerma oikeaan käyttötarkoitukseen. Kaikki Valio kermat suurpakkauksissa ovat laktoosittomia.
Lämpimään ja kylmään ruoanvalmistukseen. Jälkiruokiin ja leivonnaisiin, hyydytettäviin tuotteisiin. Sellaisenaan tai vaahdotettuna. Kestää hyvin kuumennusta.
Konditoriatuotteisiin, leivonnaisiin, jälkiruokien ja juomien koristeluun, kahviin. Kylmään ruoanlaittoon ja lämpimiin ruokiin lisätään valmistuksen loppuvaiheessa. Kun halutaan sileää, valkoista ja kestävää vaahtoa.
Kaikkeen ruoanvalmistukseen. Tuo kerman täyteläisyyttä ja makua kevyemmällä rasvaprosentilla, suolaisiin leivonnaisiin. Kestää hyvin kuumennusta.
Kasvirasvasekoite, joka sopii kaikkeen lämpimään ruoanvalmistukseen kuten keittoihin, kiusauksiin ja kastikkeisiin. Se on maultaan ja ruoanvalmistusominaisuuksiltaan mainio tuote kilpailukykyiseen hintaan. Ei sisällä palmuöljyä, vain kotimaista rypsiöljyä ja sille on myönnetty sydänmerkki.
Kahvin kanssa. Valkaisee ja pehmentää kahvijuomia.
Kahvin kanssa, lämpimiin ruokiin lisättynä valmistuksen loppuvaiheessa.
Kasvipohjainen ruoanlaittotuote. Käytä ruokakerman tapaan, kun haluat täyteläisyyttä keittoihin ja kastikkeisiin tai makua ja mehevyyttä vaikkapa suolaisten ja makeiden piirakoiden täytteisiin. Se kestää hyvin myös hauduttamista. Tuote on 100 % kasviperäinen, gluteeniton ja valmistettu Suomessa.
Kasvipohjainen vaihtoehto vispikermalle. Lempeän makuinen ja kauniin valkoinen vaahto vatkautuu helposti ja nopeasti. Valio Oddlygood® Easy Whipping pitää hyvin muotonsa kakkujen tai muffinien pursotuksissa, ja sen avulla on hauska koristella myös muita jälkiruokia, leivonnaisia ja juomia. Tuote on 100 % kasviperäinen, gluteeniton ja valmistettu Suomessa.
Koristelu on piste i:n päälle
Koekeittiömme leipomokonsultti, kondiittorimestari Mika Parviainen antaa neljä vinkkiä onnistuneeseen kakkujen ja leivonnaisten kuorruttamiseen ja koristeisiin:
-
Valitse hyvä pohja
Onnistuneen kakun valmistaminen alkaa hyvästä pohjasta ja herkullisista täytteistä. Kun pohja on tehty ja täytetty, on kuorruttamisen ja koristelun vuoro.
-
Aloita tekeminen ajoissa
Kakkupohja kannattaa tehdä etukäteen ja täyttää mielellään jo edellisenä päivänä. Kun kakku on “liimaantunut” ja tekeytynyt, on sen käsittely ja kuorruttaminen huomattavasti helpompaa Mika Parviainen vinkkaa.
-
Kuorruta tarjoilupäivänä
Kakun kuorruttaminen kannattaa aina säästää tarjoilupäivään. Kuorrutetta tulisi varata mieluummin liikaa kuin niukasti, sillä pienen määrän levittäminen tai kuorruttaminen on haasteellista ja lopputulos kärsii. Valio vispikerma ja Valio maitorahka ovat paras pohja kestävälle kermakuorrutteelle. Valio maustetut rahkat ja sileät täytteet tuovat kuorrutteeseen lisää makua ja luonnetta.
-
Koristele juuri ennen tarjoilua
Koristeet asetellaan paikoilleen vasta juuri ennen tarjoilua, jotta kakku on parhaimmillaan, kun se nostetaan pöytään. Sokerimassa- ja suklaakoristeet voi valmistaa etukäteen, kun taas tuoreista marjoista, hedelmistä ja kukista tehdyt koristeet valmistetaan ja muotoillaan vasta juuri ennen koristelua.
Koristelutekniikat haltuun videoiden avulla
Alla olevien videoiden avulla Mika kertoo, kuinka erilaiset kermavaahtopursotukset ja suklaakoristeet valmistetaan. Harva hallitsee kaikki kuorrutus- ja koristelutekniikat täydellisesti ensi yrittämällä, joten varaa aikaa harjoitteluun.
Kokenutkin kakuntekijä voi aina kehittyä ja löytää uutta opittavaa. Treenaa uusia asioita rauhassa ja muista iloita onnistumisista, Mika Parviainen kannustaa.