Vapaan lehmän maito nyt novoboxeissa

Valion Vapaan lehmän maito tulee pihattonavetoista, joissa lehmät saavat oleskella vapaammin. Se käsitellään tavalliseen tapaan ja maistuu nyt entistä raikkaalle maidolle. 5.1.2021 alkaen novobox-maitomme muuttuivat vapaan lehmän maidoiksi.

Valion rasvaton maito ja kevytmaito  ovat nykyisin vapaan lehmän maitoa 10 ja 20 litran novobox pakkauksissa. Tämä maito tulee pihattonavetoista, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti omaan tahtiinsa. Vapaan lehmän maito käsitellään tavalliseen tapaan: se on homogenoitu ja pastöroitu, ja maistuu tavalliselta raikkaalta maidolta. Vapaan lehmän maitoa tuottavia tiloja on eri puolilla Suomea.

Tammikuun 5. päivä alkaen Valion novobox-maidot muuttuivat vapaan lehmän maidoiksi.Samassa yhteydessä novobox-pakkauksissa otettiin käyttöön uusi materiaali sisäpusseissa. Uusi pakkausmateriaali on suojaavampi ja vaikuttaa maidon makuun siten, että se maistuu entistä paremmalle ja raikkaammalle.

Muutoksen yhteydessä uusimme novobox-laitteiden maitotarrat, jotta muutos näkyy selvästi myös ruokailijoille. Muutos onkin hyvä hetki innostaa kaikkia ruokailijoita maistamaan entistä paremman makuista maitoa. Voit tilata uudet novobox-maitotarrat materiaalipankista tai pyytää Valio Food Solutions -yhteyshenkilöltänne tai myyntipalvelusta uudet tarrat.

Muistathan tarkistaa, että novobox-laitteiden maidon tarjoilulämpötila on alle + 6⁰C.

  • Lehmän elämää pihattonavetassa

    Maidontuottaja Johanna Vakkamäki kertoo, miten lehmät elävät heidän tilallaan.

Kiinnostuitko? Lue lisää vapaan lehmän maidosta ja eläinten hyvinvoinnista

Vastuullisuus
Vapaan lehmän maito on vastuullinen valinta