Kalan käyttöä kannattaa lisätä monestakin syystä ja vastuullinen kala tekee valinnasta entistä paremman. Kala sisältää vitamiineja ja kivennäisaineita sekä paljon proteiinia. Vastuullisilla kalavalinnoilla voidaan vaikuttaa siihen, että kalaa riittää vesissä. Uusia vastuullisia kalapakasteitamme ja niitä varten luotuja reseptejä kelpaa tarjoilla asiakkaille hyvillä mielin.
Vuoden 2020 alusta alkaen kaikkien Valio Food Solutions -valikoiman kalaa sisältävien tuotteiden kalaraaka-aine on vastuullisesti pyydettyä. Tunnistat ne vihreästä Vastuullinen valinta -merkistä.
Valio Pohjolan kalapihvissä yhdistyy Valio Polar® ja vastuullinen kala herkulliseksi kokonaisuudeksi. Valmiiksi paistettua tuotetta on näppärä ottaa tarjolle juuri sopiva määrä kerrallaan ja tarjoaa joka kerta täydellisen kalaruokanautinnon. Gluteeniton kalapihvi on vastuullinen valinta kalaruokapäiväksi. Kalaraaka-aine on valmistettu sertifioidusta kalasta.
Juuri sopivasti valkosipulille maistuva kalaleike piristää kalaruokapäiviä. Paneroidun pihvin kalafilee on sertifioitua ja sillekin WWF:n kalaopas näyttää vihreää valoa.
Loimme nopeita ja koukuttavia reseptejä kalaruokapäivään. Kalan kaveriksi sopivat mainiosti kermaviili, smetana tai salaattijuustot. Pestosei saikin hapankermahunnun. Peston, kermaviilin ja kalan paistonesteet kietoutuvat reseptissä ihanasti yhteen, ja kypsyessään luovat vuoalle mehevän kastikkeen sekä maustavat uunipastan. Hapankaali-smetanasein reseptissä taas hodarimaiset maut hyppäsivät kalavuokaan. Kalapyöryköiden kanssa sopii kaprissalsa tai pähkinäinen bataattidippi.
Erilaisilla mausteilla ja kastikkeilla saat uutta virettä silakkapöytään. Silakalla on pitkät perinteet suomalaisessa ruokakulttuurissa. Se sopii moniin sesonkeihin ja ruokahetkiin.
Silakka on yksi vastuullisimmista kaloista. Uutta makua silakkaruokiin tuo chili, curry ja hapanmaitotuotteet. Curryn valmistaminen itse on helppoa. Tee iso satsi jogurttikastiketta kerralla, ja hyödynnä curry-silakoista yli jäävä esimerkiksi kanaruoissa tai salaattipöydässä. Valio crème fraîche on ruoanlaittajan luottoystävä. Se tuo silakoidenkin makuun kermaisuutta ja hapokkuutta.