Vastuullinen kala maistuu paremmalle ja jättää jälkeensä hyvän mielen

Kalan käyttöä kannattaa lisätä monestakin syystä ja vastuullinen kala tekee valinnasta entistä paremman. Kala sisältää vitamiineja ja kivennäisaineita sekä paljon proteiinia. Vastuullisilla kalavalinnoilla voidaan vaikuttaa siihen, että kalaa riittää vesissä. Uusia vastuullisia kalapakasteitamme ja niitä varten luotuja reseptejä kelpaa tarjoilla asiakkaille hyvillä mielin.

Vastuullisen kalan tunnistaa vihreästä kalamerkistä

Vuoden 2020 alusta alkaen kaikkien Valio Food Solutions -valikoiman kalaa sisältävien tuotteiden kalaraaka-aine on vastuullisesti pyydettyä. Tunnistat ne vihreästä Vastuullinen valinta -merkistä.

Valio Pohjolan kalapihvi

Valio Pohjolan kalapihvissä yhdistyy Valio Polar® ja vastuullinen kala herkulliseksi kokonaisuudeksi. Valmiiksi paistettua tuotetta on näppärä ottaa tarjolle juuri sopiva määrä kerrallaan ja tarjoaa joka kerta täydellisen kalaruokanautinnon. Gluteeniton kalapihvi on vastuullinen valinta kalaruokapäiväksi. Kalaraaka-aine on valmistettu sertifioidusta kalasta.

FS Valkosipulikalafilee

Juuri sopivasti valkosipulille maistuva kalaleike piristää kalaruokapäiviä. Paneroidun pihvin kalafilee on sertifioitua ja sillekin WWF:n kalaopas näyttää vihreää valoa.

4 X nopea kalaruoka

Loimme nopeita ja koukuttavia reseptejä kalaruokapäivään. Kalan kaveriksi sopivat mainiosti kermaviili, smetana tai salaattijuustot. Pestosei saikin hapankermahunnun. Peston, kermaviilin ja kalan paistonesteet kietoutuvat reseptissä ihanasti yhteen, ja kypsyessään luovat vuoalle mehevän kastikkeen sekä maustavat uunipastan. Hapankaali-smetanasein reseptissä taas hodarimaiset maut hyppäsivät kalavuokaan. Kalapyöryköiden kanssa sopii kaprissalsa tai pähkinäinen bataattidippi.

Erilaisilla mausteilla ja kastikkeilla saat uutta virettä silakkapöytään. Silakalla on pitkät perinteet suomalaisessa ruokakulttuurissa. Se sopii moniin sesonkeihin ja ruokahetkiin.
Tuomas, Koekeittiön keittiömestari

3 x hyvän mielen silakat

Silakka on yksi vastuullisimmista kaloista. Uutta makua silakkaruokiin tuo chili, curry ja hapanmaitotuotteet. Curryn valmistaminen itse on helppoa. Tee iso satsi jogurttikastiketta kerralla, ja hyödynnä curry-silakoista yli jäävä esimerkiksi kanaruoissa tai salaattipöydässä. Valio crème fraîche on ruoanlaittajan luottoystävä. Se tuo silakoidenkin makuun kermaisuutta ja hapokkuutta.

Kolme faktaa vastuullisista Valio Foodsolutions kalapakasteista

  1. Valiolla on vain vastuullisesti pyydettyä kalaa vuoden 2020 alusta lähtien. Seuraamme tarkasti WWF:n Kalaopasta. Kalavalikoimamme on sataprosenttisesti vastuullisesti kalastettua kotimaista tai sertifioitua ulkomaista ruokakalaa. Myös pakasteleivonnaisissa on käytetty vastuullista kalaa. Kestävistä kalavalinnoista kannattaa viestiä asiakkaille vaikkapa ruokalistalla.
  2. Laadukkaat pakasteet helpottavat suurkeittiöiden arkea. Pakasteet nopeuttavat ruoanvalmistusta ja auttavat hävikin hallitsemisessa. Kalapakasteet saapuvat keittiöön kätevästi Valio-kuorman kanssa.
  3. Kehitämme jatkuvasti tarjontaamme. Haluamme tarjota asiakkaillemme vastuullisia vaihtoehtoja, ja panostamme uusien, kalaa sisältävien tuotteiden kehittämiseen. Meille tärkeää on kuunnella asiakkaidemme toiveita ja tarpeita, ja sen pohjalta täydentää valikoimaamme suomalaisen maun mukaan.
Asiakasjutut
Loistava lahna – hyötykala herkkupihviksi