Viime hetken joulutärpit, NYT!

Joulu on (kohta) taas, kattilat täynnä puuroo! On taas se aika vuodesta, kun töitä painetaan ammattikeittiöissä hiki hatussa, joissakin yötä päivää. Tässä vielä viimeisten viikkojen tsempit ja muutama vinkki kiireisen työarjen selättämiseen ennen ansaittua joululepoa.

Jouluun on vielä viikkoja, mutta pikkujoulukausi on parhaimmillaan. Joulusesonki on usein ravintolan talouden tukipilari, joten pieni paine loppuvuodesta on erittäin tervetullutta. Toivottavasti näistä vinkeistä on apua!

Valmiit Valion joululaatikot ovat nopea apu joulukiireisiin

Makutesteissä asiakkaiden suosikeiksi nousseet Valion joululaatikot ovat todellinen joulun helpotus. Sulata ja kuumenna – valmista tarjottavaksi joulun noutopöytään.

Valmiiksi kypsien peruna-, lanttu- ja porkkanalaatikoiden käyttöohjeet ovat samat kaikissa:

  • Poista suojakalvo vuoan päältä. Esilämmitä uuni.
  • Kuumenna sulatettuna kiertoilmauunissa 150 °C n. 1 h.
  • Kuumenna jäisenä kiertoilmauunissa 130 °C n. 1 h 40 min.

Vinkki: älä nuukaile voissa!

Upottamalla ennen paistoa laatikoiden pintaan reiluja nokareita voita, on lopputulos entistä herkullisempi.

Vinkki: Valio punakaalivuoka on herkullinen lisuke vielä joulun jälkeenkin. Kokeile esim. hot dogien välissä, jauhelihamurekkeen maustajana, wrappien, leipien ja liharuokien lisukkeina tai ihan vain sellaisenaan kasvislisukkeena lounaspöydässä.

Valion paistovalmiit joulutortut tuunaat käden käänteessä

Valion tähtitorttuaihio on nopea ja monikäyttöinen tuote, jonka päälle taipuu niin makeat kuin suolaiset täytteet. Paistoa vaille valmiit luumutäytteiset tortut ovat erinomainen apu kiireiseen ammattikeittiön arkeen, kun kyseessä ovat tuotteet, jotka soveltuvat vitriiniin, kahvi- ja kokoustilaisuuksiin sekä lounaan jälkiruoaksi.

Käyttöohjeet:

  • Sulata huoneenlämmössä n. 1 h tai yön yli kylmiössä.
  • Annostele mahdollinen täyte. Valio kirsikkatäyte, Valio luumumarmeladi tai Valio kaneli curd
  • Paista kiertoilmauunissa 200-220 °C 10-15 min.
  • Tuotteet voidaan paistaa myös jäisinä.
  • Koristele paiston jälkeen. Säilytys: -18 °C.

Valion juhlakakku on näyttävä jälkiruokapöydässä

Valio juhlakakun loistava makuyhdistelmä hemmottelee asiakkaitasi. Helppokäyttöinen tuote on sulattamalla valmis tarjolle, leivosriveistä voit leikata halutun kokoisia annospaloja. Tuote on laktoositon ja se on helppo koristella esimerkiksi suklaalla, joulun mausteilla sekä raikkailla hedelmillä ja marjoilla.

Joulusesongin näppärät reseptit

Alkuruoaksi tämän vuoden sesonkiin Koekeittiö on kehitellyt mm. Waldorfin salaattia, lihapulla-punajuuriruisleipiä, silakkaa ja joulukurkkuja sekä kasvisterriiniä ja piparjuurikermaa.

Pääruokana valloittaa mehukas Emmental broilerimurekepihvi, rosollitahna ja joulun ehdoton ykkössoosi: omena-piparikastike. Vegaanisena vaihtoehtona on valkosipuliperunat, punajuuripihvit ja jouluinen juhlakastike. Vegaanisessa ohjeessa tehdään yksi kastike, jolla on kaksi tarkoitusta: osa kastikkeesta lisätään perunoiden joukkoon valkosipulin kera ja loppu kastike maustetaan joulun mauilla ja tarjotaan punajuuripihvien kaverina.

Jälkiruokina loistavat juhlava joulukanto ja lumipallova. Lumipallovan voi oikein hyvin oikoa valmismarengilla, mutta se on oleellinen osa jälkiruokaa, koska käytännössä makeus tulee marengista.

Lisää vinkkejä, reseptejä, artikkeleita ja jouluista fiilistä Valio ammattilaisten joulusivuilta.

Tsemppiä loppurutistukseen ja antoisaa joulun odotusta!
Tuomas
Sesonkitärpit
Joulun ideat ammattilaisille
Sesonkitärpit
Inspiraatiota pikkujoulujen tarjontaan ja makumaailmaan!
Sesonkitärpit
Joulun myyntivaltti – syötävät lahjat