Viisi uutta reseptiä kevään juhliin ammattilaiskeittiöille

Mietitkö, miten kevään juhlat näkyisivät ruokalistalla? Älä mieti enää, vaan poimi talteen nämä suurkeittiöreseptit, joita on helppo valmistaa suuria määriä niin koululaisille kuin ikäihmisille.

Näistä resepteistä löydät inspiraatiota niin pääsiäisen, vapun kuin koulujen päätösviikon tarjoiluun. Ne on suunniteltu erityisesti julkisen puolen ammattikeittiöitä silmälläpitäen, ja niitä on helppo valmistaa suuria määriä kylmävalmistuksella.

1. Mifu nuudelivuoka

Tämä herkullinen nuudelivuoka valmistuu helposti kylmävalmistuksena. Lempeän mausteinen vuoka maistuu myös nuorimmille asiakkaille. Koko massa sekoitetaan padassa ja valmis massa jaetaan vuokiin. Kostea paisto takaa mehukkaan lopputuloksen. Ruoan voi tehdä paistovalmiiksi tarvittaessa, vaikka edellisenä päivänä.

2. Sitruunainen uunikala

Pakasteesta uunikalaa valmistettaessa ongelmana on usein se, että vuoan pohjalle jää runsaasti nestettä. Tässä keväisen raikkaassa sitruunaisessa uunikalassa kastike valmistetaan kylmävalmistuksena. Kastikkeessa on käytetty kahta erilaista tärkkelystä; kylmätärkkelys saostaa kastikkeen siten, että se on helppo annostella. Maissitärkkelys sitoo pakastekalasta tulevan nesteen paiston aikana. Lopputuloksen herkullisen täyteläinen uunikala, joka sopii hyvin kaiken ikäisille asiakkaille.

3. Välimeren pyörykkää, perunapaistosta ja tsatsikisalaattia

Valion Välimeren pyöryköissä naudan- ja lampaanlihaa maustavat erilaiset yrtit. Pyöryköiden lisäkkeenä on Valio salaattijuustokuutioilla maustettu kermainen perunapaistos. Annosta täydentää raikas tsatsikisalaatti, jossa perinteinen raastesalaatti klassisin tsatsikin elementein.

4. Jogurtti-sitruunavaahto

Tätä keväisen raikasta jälkiruokaa on helppo valmistaa suurillekin asiakasmäärille. Jogurtti-sitruunavaahto voidaan valmistaa myös sekoittavassa padassa, jos yleiskonetta ei ole käytettävissä. Yksinkertainen kolmen raaka-aineen jälkiruoka vaikkapa pääsiäisen tarjoiluun.

5. Hedelmäinen kookosvanukas

Tämä keväinen jälkiruoka tai välipala valmistuu sekoittavassa padassa ilman vaahdotusta. Hedelmäkuutioita voi vaihtaa myös sulatettuihin pakastehedelmäkuutioihin. Valio raejuusto tuo proteiinia ja ruokaisuutta vanukkaaseen.