Vilskettä Fastfood & Café & Ravintola -messuilla

Esittelimme messuilla kesän reseptiikkaa ja inspiroivia ratkaisuja fasfood-, kahvila- ja ravintola-asiakkaille.

Messuilla tarjoiltiin inspiraatiolta ja esiteltiin uudistettua brändiämme

Nimi muuttui ja toiminta terästyi. ”Tarjoamme inspiraatiota ja ratkaisuja, jotka helpottavat asiakkaidemme työtä”, kiteytti Tuomas Sorri, kaupallinen johtaja. Yhtenä esimerkkinä hän kertoi, ettei ole mielekästä esitellä varsinaisia tuotepakkauksia, mieluummin esittelemme ratkaisuja, mitä kaikkea Valion tuotteista saa tehtyä ja miten tuotteita voi soveltaa omiin tarpeisiin. Messut ovat tietenkin myös hyvä tilaisuus päästä juttelemaan vanhojen tuttujen kanssa ja luomaan uusia kontakteja. Ajatuksien vaihto puolin ja toisin on tärkeä osa messujen antia. Voit tutustua uudistukseen ja tavoitteisiimme täältä.

Vastuullisuus näkyi ja maistui myös messuosastolla

Vastuullisuusasiat ovat nyt hyvin pinnalla ja näkyivät myös Valion messuosastolla. Jotta puhe vastuullisuudesta ei jäisi vain juhlapuheisiin, se näkyy myös tekoina. Esimerkiksi osaston ruokamaistiaisten tarjoilussa ei käytetty lainkaan muovia, vaan tarjoiluastiat olivat ekologia ja osa jopa syötäviä.

Tuunaaminen avuksi kiireen ja hävikin vähentämiseen

Vohvelitötteröstä tarjotut tuunatut ranskalaiset herättivät mielenkiintoa ja tötteröt hävisivät parempiin suihin nopeasti. Ranskalaisten tuunaaminen on kova trendi erityisesti Pohjois-Amerikassa, ja toki grilliranut kaikilla mausteilla on tuttu myös suomalaisille grilleillä, mutta hienovaraisimmilla höysteillä ranskalaisista tulee salonkikelpoinen lisuke kesäravintoihin. Messuilla tuunasimme ranuja neljällä tapaa. Tuunatut ranskalaiset on nopea valmistaa lisukkeeksi, sillä voit paistaa kerralla enemmän ja höystää sopivilla kastikkeilla ja lisukkeilla juuri ennen tarjoilua. Katkaravuilla, Mifu jauhiksella tai vaikkapa tonnikalalla ranskalaisista tulee jopa pieni lounas. Keittiömestareidemme kehittelemien kastikkeiden lisäksi Valio Koskenlaskija® juustokastikkeet sopivat kastikkeeksi sellaisinaan. Toukokuussa myyntiin tulee Valio Koskenlaskija® cheddar suuremmassa pakkauksessa sopivasti kesäkautta ajatellen. Voit koristella annokset Valio Aura® murulla, kuivatulla sipulilla, chilillä, siemenillä ja yrteillä. Tuunauksessa on vain oma mielikuvitus rajana!

Ranskalaisten kanssa messuilla oli maistiaisena Sloppy Joe -reseptillä tehtyä Mifu jauhista tortillan kanssa, täyte sopii yhtä hyvin myös vaikka sämpylän väliin. Perinteinen Sloppy Joe on jauhelihakastikkeesta valmistettu, mutta mifunoituna se soveltuu myös kasvisruokaa suosiville.

Vitriinin täydeltä herkullisia ratkaisuja

Runsas vitriini makeine ja suolaisine tarjoiluineen pääsi monen messuosallistujan kuviin. Helpot vitriinituotteet noudattivat niin ikään tuunausperiaatetta. Yhdestä piirakkapohjasta pystyy etukäteen valmistamaan sopivia annospohjia, joista erilaisilla täytteillä voi luoda suolaisia tai makeita tarjottavia. Piirakan päälle voi esimerkiksi hyödyntää lounaalta jääneet salaattiainekset ja näin vähentää ruokahävikkiä. Lue miten valmistat piirakan kaikilla täytteillä.

Messuille oli laitettu esille myös Tuomaksen blogissakin esitellyt riisipiirakan uudet muodot, jotka herättivät puheensorinaa. Tuttu pohja soveltuu moneen uusilla täytteillä, käypä lukemassa blogista vinkit. Croissantit ovat myös monipuolinen tarjoiltava, joka taipuu makeisiin ja suolaisiin tarjoiltaviin. Siihenkin löytyy vinkit täältä.

Messuista jäi hyvä jälkimaku

Messut menivät kokonaisuudessaan hyvin ja osastolla oli vilkasta molempina päivinä. Osastolla käytiin hyviä keskusteluja ja joukossa oli myös potentiaalisia uusia asiakkaita. Kiitoksia kaikille messuvieraille ja ole yhteydessä myyntipalveluumme, jos kaipaat lisää ideoita tulevan kesäkauden myynnin edistämiseen.

Tuunaa ranut näillä kastikkeilla: