Voilà-lehden toimitus matkaa lukijoidensa kanssa Välimerelle

Värikäs Välimeren ruokamatka tuo lautaselle runsaasti kasviksia, kalaa ja yrttejä. Välimeren ruokakulttuuriin kuuluu niin espanjalaiset tapakset kuin idempää tulevat pitat ja kebabitkin – italialaisten pastoja tai ranskalaisten leivonnaisia unohtamatta!

Välimeri on laaja käsite, joka yltää Espanjan Gibraltarilta aina Turkin Iskenderuniin asti peitoten Italian niemimaan, Kreikan rannikot sekä Maltan, Kreetan ja Kyproksen saaret. Välimeri ulottuu myös Ranskaan ja Pohjois-Afrikan maihin asti, joten maantieteellisen laajuutensa vuoksi ei sen ruokakulttuurikaan ole ihan yksiselitteinen. Jokaisella maalla omat ruokaperinteensä.

Makumuistoista syntyvät herkulliset reseptit

Uuden Voilàn ruokareseptit ovat kummunneet Valio Koekeittiön keittiömestareiden omista muistoista Välimeren-matkoilta. Koekeittiön tiiminvetäjän Petterin intohimo espanjalaiseen ruokakulttuuriin on syntynyt useista lämpimiä muistoja synnyttäneistä reissuista Espanjan auringon alle. Katalonian alueen rakkaat maut, niin ruoassa kuin viinissä, ovat jättäneet lähtemättömän vaikutuksen Petterin makupalettiin. Chorizo-kanapata tuo parhaat espanjalaiset maut yhteen.

Rakkaudesta Kreikkaan

Koekeittiön keittiömestari Tuomas taas hullaantui jo vuosia sitten Välimeren kulttuurista, sillä puolet suvusta tulee Kreikasta. Sukuloimassa tulee luonnollisesti käytyä vuosittain, joten ruokamuistot eivät jää kaukaisiksi. Pita gyros on Tuomaksen ehdoton suosikkiruoka, jonka keittiömestari ottaisi, vaikka autiolle saarelle ainoaksi evääksi koko loppuelämäkseen.

Ranskalaisten leipomusten hienostunut charmi

Leipomokonsulttimme Mika on harras kulinaristi, jonka leipomoreseptiikka vie lukijansa kuin luonnostaan Pâtisserie-leipomoihin ja Italian kahviloihin. Nostalgiset muistot Ranskan ja Italian matkoilta on punottu täydellisesti yhteen Valion ensiluokkaisten raaka-aineiden kanssa ja esitetty uuden Voilà-lehden reseptiikassa. Ylelliset kermabriossit hurmaavat asiakkaat takuuvarmasti!

Lehden keskiaukeamilta löydät myös vinkit juhlakauteen ja täydelliseen voitaikinaan. Antoisia lukuhetkiä ja hyvää Välimeren-matkaa!

Lataa uusin Voilá!

Reseptejä välimerelliseen tyyliin:

Ideoita lounastarjoiluun:

Koulutusmateriaalit
Makuja maailmalta ruokafilosofiaa
Koulutusmateriaalit
Pohjois-Amerikka, ruokakulttuurien sulatusuuni