Yhteisten hetkien juustobuffet Leipuripäivillä

Suomen Leipuriliitto ry:n vuosikokous ja kesäpäivät vietettiin Tampereen Rosendahlissa Pyynikin hienoissa maisemissa 11.-13.8.2017. Vuonna 1900 perustetun Suomen Leipuriliiton jäseniä ja sidosryhmien edustajia saapui paikalle yli viisisataa henkilöä.

Valio tarjosi perjantai-iltana Talvipuutarhassa perinteikkään juustobuffeen ja lämminhenkistä iltaa vietettiin nauttien kotimaisista herkuttelujuustoista. ”Tämä tilaisuus avaa Leipuripäivät hienolla tavalla ja se on ollut asiakkaidemme mukaan vuosia tapahtuman kohokohtia. Tilaisuus on miellyttävä kohtaamispaikka sekä erittäin hyvä kanava tuoda esille Valion juustouutuuksia yhdistettynä alueen perinteisiin leipiin” kertoo Valion isäntä/myyntipäällikkö Jari Leppänen.

Juustot ja herkullinen leipä ovat mitä mainioin nautiskelumuoto, niiden äärelle on mukava kokoontua ja kerätä yhteen niin perheenjäseniä, ystäviä kuin liiketuttaviakin. Juustot sopivat erinomaisesti eri juomien makupariksi ja sitä kautta tilaisuuden luonne muuttuu myös hienostuneemmaksi.

Tarjoilu muokkautuu kulloisenkin tilanteen, tarpeen ja nälän mukaan; pienestä valmiiksi koostetusta juustolautasesta ruokaisampaan juustobuffeeseen. Makuparit, kuten Valio AURA ja lakritsi sekä pitkään kypsytetty voimakas juusto ja pikantti hillo leivän päällä ovat hyviä esimerkkejä valmiista tarjoiluannoksista. Raikkailla hedelmillä, erilaisilla salaateilla ja tapas-tyyppisillä lisukkeilla saadaan buffeeseen aterian tuntua.

Leipuripäivien Valion juustobuffeessa oli tarjolla:

Valio Aura®

Valio Kappeli®

Valio Karelia® Valio Karelia® on Valion juustomestareiden kunnianosoitus 100-vuotiaalle Suomelle.

Valio Luomu™ maasdam

Valio Mustaleima™

Valio Finlandia®

Valio Viola® chili-paprika tuorejuusto laktoositon

Valio Oivariini® oliiviöljy ja hieno merisuola HYLA®

Valio lihapyörykkä kypsä

Valio mustaherukkatäyte

Monipuolisesti alueen erikoisleipiä

Kana-caesarsalaattia

Lohisalaattia

Juustobuffeen antimien äärellä Kaisa Mensonen Leipätiedotus ry:stä ja Kati Sinda Leipuriliitosta kiittelivät tarjoilun monipuolisuutta sekä rentoa juhlatunnelmaa. Kaikenikäiset vieraat viihtyivät iloisissa tunnelmissa.

Ensi vuonna vuosikokousta vietetään Lappeenrannassa

Psst! Muista oikea tarjoilulämpötila

Juustojen tarjoilussa aina yhtä tärkeää on oikea lämpötila. Kypsytettyjen juustojen maut ja aromit tulevat parhaiten esille, kun juustot ovat lähes huoneenlämpöisiä. Homejuustot sekä muut kypsytetyt juustot tulee siis ottaa huoneenlämpöön noin 1-2 tuntia ennen tarjoilua. Tuorejuustot nostetaan tarjottimelle vasta juuri ennen tarjoilua.

(Kuvat tapahtumasta: Suomen Leipuriliitto ry / Leipuri-lehti)