Uuden rakennuksen myöstä myös ruokalista uudistui
Aiemmin espoolaisten päiväkotien ruoat tulivat monesta eri keittiöstä lämpiminä. Nyt ruoka taas suunnitellaan alusta asti pienten lasten maun mukaiseksi ja niin, että lasten on helppo syödä ne. Siinä missä koululaisille maistuvat tortillat, niin pikkulapsille ne ovat vielä hankalia ruokia. Uutta on myös ruoanlaittotapa. Keittiö valmistaa suurimman osan annoksista cook & chill-menetelmällä sekä jonkin verran kuumana lähteviä annoksia. Cook & chill tarkoittaa ruokaa, joka valmistellaan, kypsennetään ja lopuksi jäähdytetään valmistuskeittiössä, ja jonka palveluvastaava lämmittää omassa keittiössään. Cook and chill valmistustavan etuna on lähtevän ruoan tasalaatuisuus ja se tuo mukanaan ruoan tuoksun takaisin loppukeittiölle, kun lämmityksen aikana leviävät herkulliset tuoksut päiväkodin ruokasaliin. Kuumia annoksia lähtee 14 kohteeseen , sillä loppukeittiöiden muutostyöt uuden teknologian takia ovat vielä vaiheessa.
Käytännössä ruoka valmistetaan 300 litran padoissa, joissa on integroituna jäähdytysjärjestelmä. Nopea jäähdytys säilyttää ruoan maun ja rakenteen paremmin. Kun ruoka on jäähtynyt, se annostellaan massansiirtopumpun avulla lämmitysastioihin. Ennen kuljetusvaunuun laittamista astiat vielä punnitaan ja tarroitetaan. Ruokalistaa jouduttiin uuden valmistustavan takia hieman hienosäätämään esimerkiksi kypsyyden suhteen. Toki tuotekehitys jatkuu edelleen. Keittiön tuotekehittelijällä, Ville Kivisellä, oli haastattelua tehdessä joulupuurokokeilu cook & chill menetelmällä, ennen kuin se olisi valmis puurojuhlaa varten.
Uusi valmistustapa toi tullessaan myös lisää tyytyväisiä asiakkaita. Erityisesti välipaloissa rakenne, väri ja maku säilyvät upeana. Toki päiväkotienkin välillä on eroja, joissain paikoissa maistuu kaikki, mutta joissakin taas maistuisi aivan erilaiset asiat. Makuja on niin monia. Palvelukeittiöiden henkilökunta on ollut pääasiassa tyytyväinen oman työnkuvansa muutokseen. Tavallaan kokkaaminen palasi myös päiväkoteihin, sillä he valmistavat salaatin ja lisäkkeet paikanpäällä.