Juhlavat juustohetket

Juustotarjotin on mitä mainioin tapa nautiskella syömisestä yhdessä pöydässä perheen, ystävien ja työkavereiden kanssa. Kun perinteiseen juustotarjottimeen lisätään runsas määrä erilaisia lisukkeita ja naposteltavia, syntyy kokonaisuus, joka soveltuu sosiaalisen syömisen herkutteluhetkiin, brunssin kattaukseksi tai herkulliseksi jälkiruokapöydäksi.

Ravintoloiden listalla

Juustot muodostavat hienostuneen makuparin eri juomien kanssa. Viini&juusto lienee tunnetuin yhdistelmä, mutta sopivat juustot hienosti myös oluen, glögin sekä rypäle-, marja- ja omenamehujenkin kaveriksi. Ravintoloissa pelkän juomamyynnin sijaan pieni napostelulautanen tuo hyvää lisämyyntiä. Valikoitu pieni juustolajitelma parantaa asiakkaiden seurusteluhetken luonnetta heti viihtyisämmäksi. Kun viihtyy paremmin, sitä luultavasti tilaa myös uuden juoman ja haluaa viihtyä entistä pidempään.

Menu-kokonaisuuksien suunnittelussa juustot on myös hyvä muistaa. Etukäteen pilkottuina ja koostettuina juustolautaset sitovat työvoimaa ja resursseja vähän tilaisuuden aikana. Tämän säästyneen ajan voi käyttää asiakkaiden parempaan palvelemiseen ja lisäarvollisemman seuraavan ruokalajin valmisteluun.

Koostimme Valion kotimaisista herkuttelujuustoista kaksi erilaista juustotarjoilua: Suomi100 –juustolautanen sekä NKF – Pohjoismaisten keittiömestareiden juustotarjotin. Ne sopivat niin pienempään maisteluun ja nautiskeluun kuin jaettavaksi väliruoaksi seurueen kesken.

Suomi 100v juustolautanen

  • Valio Hienoin Alppi Kreivi® on täytetäinen vuoristojuusto, joka on vähintään 16 kuukauden kypsytysajan ansiosta entistä vivahteikkaampaa ja voimakkaampaa. Itkevä juusto kruunaa hienosti juustolautasen, mutta sopii erinomaisesti myös kuorrutuksiin sekä kylmiin ja lämpimiin voileipiin. Kausituote, myynnissä vain loppuvuoden 2017 (huom! myyntiin vkolla 43)
  • Valio Hienoin Juhla® cheddarin hienostuneen hapan maku saa uuden ulottuvuuden vähintään 16 kuukauden kypsytyksellä. Pitkä kypsytysaika takaa myös vanhalle cheddarille tyypillisen murenevan rakenteen. Maun moniulotteisuus ja rakenteen suussasulavuus hurmaavat vaativammatkin juustonystävät. Kausituote, myynnissä vain loppuvuoden 2017 (huom! myyntiin vkolla 43)
  • Valio Hienoin Mustaleima™ on ainutlaatuinen juusto, joka syntyy  pitkän, vähintään 18 kuukauden, kypsytyksen tuloksena. Sen koloista vierähtävät kyyneleet kertovat rikkaasta aromista. Sen maku on aavistuksen pähkinäinen ja muita emmentaleja hieman suolaisempi – ja ah, niin herkullinen! Kausituote, myynnissä vain loppuvuoden 2017 (huom! myyntiin vkolla 43)
  • Valio Karelia® on täyteläinen ja aromikas fontal-tyyppinen juusto, joka hyvin temperoituna maistuu vaativammallekin juustonystävälle. Valio Karelia® on Valion juustomestareiden kunnianosoitus 100-vuotiaalle Suomelle. Juuston nimi viittaa Suomen historiaan sekä itäsuomalaiseen kulttuuri- ja luontoperintöön sisältäen ripauksen nostalgiaa. 
  • Valio kirsikkatäyte on täyteläinen ja laadukas premium-tuote, joka sisältää herkullisia kirsikan paloja. Sherryllä ohennettuna se on täydellinen juustojen makupariksi

NKF – Pohjoismaisten keittiömestareiden juustotarjotin juustolautanen

  • Valio Keisarinna® Valio juustomestarit loivat kokonaan uudenlaisen juustotyypin Etelä-Euroopan juustokulttuurista inspiroituneena: kuusi kuukautta kypsyvä Valio Keisarinna® lainaa herkullisen karamellimaisia makuvivahteita kovilta italialaisilta juustoilta, mutta on goudamaisen kimmoisa ja aavistuksen kiteinen.
  • Valio Salaneuvos® Vanhempi on pitkään kypsytetty (vähintään 9 kk), aromikas ja vahva goudajuusto herkutteluun. Sen sopivan suolainen ja täyteläisen aromikas maku sopii juustotarjottimelle, salaattiin ja leivän päälle
  • Valio AURA® Gold on pitkään kypsytetty, voimakas ja täyteläisen kermainen sinihomejuusto. Sen ainutlaatuisen aromikas maku on peräisin vähintään kaksi kertaa Valio AURA® sinihomejuustoa pidemmästä kypsytysajasta.
  • Valio mustaherukkatäyte on sileärakenteinen, heti käyttövalmis täyte, jonka voi myös halutessaan ohentaa kastikkeeksi. Vinkki! Juustojen lisäksi makupariksi sopii hyvin tumma- ja valkosuklaa.

Arvostettu ruokalahja

Valion juustolahjapakkaukset tulevat myyntiin taas lokakuun alussa. Hyvällä maulla tehdyt, syötävät joulumuistamiset ovat vuodesta toiseen arvostettuja lahjoja niin henkilökunnan, yhteistyökumppanien kuin ystävien ja perheen parissa. Valittavana on neljä erilaista juustolahjapakkausta, jotka toimitetaan toimipisteeseesi Valion kuorman mukana. Tutustu juustolahjoihin tarkemmin ja tee tilaus oheisen linkin kautta: www.valio.fi/juustolahjatilaus

Psst! Kolmiopalasta erilaisia juustopaloja

Valion kolmiopala herkuttelujuustoista saa leikattua erilaisia paloja, joissa on erottuvaa näköä jo kokoa. Leikaten pystyyn tai vaakaan eripaksuisia paloja saat joko litteitä kolmioita tai niistä vielä leikkaamalla kapeita kiiloja. Kuutiot, neliöt ja tikut ovat myös hauskannäköisiä. Pehmeämpää Valio AURA® sinihomejuustoa voi murentaa sopivan kokoisiksi nökäreiksi. Silmän ja mielen ruoka on myös tärkeä osa nautiskelua!