Juurespakasteet toimivat jokaisena vuodenaikana

Tuoreet juurekset ovat parhaimmillaan syyskaudella, mutta pakasteiden avulla saat pöytään haluamasi raaka-aineet sesonkiajankohdasta riippumatta. Valion juurespakasteet tarjoavat helpotusta ammattikeittiöiden arkeen.

Juurespakasteet pysyvät aina parhaimmillaan sesonkiajankohdasta riippumatta. Valion monipuolinen valikoima kattaa niin valmiit sekoitukset kuin erilaiset lajikkeet sellaisenaan. Juurekset tuovat ruokaisuutta ja täyteläisyyttä ruokiin lisukkeena, minkä lisäksi ne antavat makua ja luonnetta esimerkiksi keittoihin ja pastoihin.

Puolet lautasesta kasviksille

Juurekset ovat oivallinen, värikäs ja maukas aterian lisuke. Perinteisen lautasmallin mukaan puolet lautasesta tulisi täyttää kasviksilla, kuten salaatilla, raasteella tai kypsennetyillä vihanneksilla. Valikoimastamme löytyy monenlaisia juuresvaihtoehtoja lautasmallia täydentämään, kuten isot juurespalat tai punajuurisuikale.

Juurekset tuovat myös ruokiin luonnetta ja makua. Esimerkiksi mausteisen ahvenkeiton sekaan sopivat niin porkkana, lanttu kuin palsternakka. Juurekset toimivat hyvin myös pastan seassa, kuten vaikkapa lohi-punajuuripestopastassa. Uunijuurekset ovat omiaan liharuokien täydentäjinä, kuten mureassa uunikyljessä. Hiukan tervävämmän makuinen juureschili toimii puolestaan joko lisukkeena tai sellaisenaan joko lämpimänä tai kylmänä tarjoiltuna.

Oikea määrä oikeaa raaka-ainetta

Ruoan menekkiä on usein mahdoton arvioida ennakkoon. Pakasteet auttavat minimoimaan hävikkiä, koska vaihteleviin valmistusmääriin voi reagoida nopeasti. Kun pakasteita on varattu säilöön monipuolisesti, saa niillä tuotua ruokiin kaikki tutut ja suositut makuyhdistelmät – ja säästettyä selvää rahaa.