Juustoa aivan uudella tavalla

Katsoessani Valion kevään uutuustuotteita ravitsemusvinkkelistä iloitsen suuresti raejuuston uudesta aluevaltauksesta. Ruoanlaittajapuoli minussa on innoissaan, kun tuttu Valio kotijuusto muuttuu laktoosittomaksi ja sopii jatkossa herkimmillekin laktoosi-intoleranteille. Valio Koekeittiömme reseptit saivat minut löytämään uuden, lämpimän ruoanvalmistusmaailman kotijuustolle

 

Nykyinen elämäntyyli on olla koko ajan menossa. Se tarkoittaa usein välipalojen osuuden kasvamista päivittäisessä ruokavaliossa töiden ja harrastusten välillä sukkuloitaessa. Välipalojen pitäisi olla helposti syötäviä, mutta tulisi muistaa myös välipalojen laatu.

Uudenlainen välipala Valio raejuustosta

Välipalanälkään on kaivattu ruokaisia ja järkeviä vaihtoehtoja, jotka puhuttelevat eri ikäisiä. Kevään uutuudet Valio raejuusto juureksia ja siemeniä sekä Valio raejuusto hedelmiä ja siemeniä ovat käteviä välipaloja, jotka sisältävät runsaasti proteiinia. Yhdestä annoksesta saa 20 grammaa proteiinia. Tuotteissa on rasvaa noin 4 g/100 g. Siementen myötä rasvasta on suositellun mukaisesti noin 2/3 pehmeää rasvaa.

Kotijuustosta on moneksi

Raikkaasta, perinteisestä kotijuustosta ei voi olla innostumatta. Uudistuneessa, laktoosittomassa Valio Eila® kotijuustossa on runsaasti proteiinia ja kalsiumia. Tuotteella on Sydänmerkki ja rasvaa vain 9 %. Juustossa yhdistyy raikas ja herkullinen maku sekä monikäyttöisyys.

Valio Eila® kotijuusto sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Käytä tuoremozzarellan tavoin lämpimissä ruoissa. Se toimii uunissa samalla tavalla kuin mozzarella. Kotijuusto maistuu leivällä vaihteluna kypsytetyille juustoille ja on loistava proteiinin lähde salaateissa sekä kastikkeissa. Katso esimerkiksi, kuinka Valio Eila® kotijuusto tuo makua paahdettuihin maalaisleipiin.
 Samaisesta herkusta syntyvät myös maistuvat jälkiruoat. Lisää reseptejä kotijuustolle löydät reseptihausta.

Välipalojen valintaan vaikuttavat tekijät

Kun kuluttajat valitsevat välipalatuotteita, tärkeimpinä nousevat hyvä maku, tuotteen terveellisyys ja helppokäyttöisyys. Korkea proteiinipitoisuus on tärkeää, kun etsitään proteiinipitoisia välipaloja.

Lähteet: Proteiinipitoiset välipalat, Research Insight Finland, 03/2014, Valion välipalatutkimus, kevät 2014.