Juustosta uutta makua klassikkoruokiin

Lihapullat, spagetti, jauhelihapihvit tai perunamuusi – suomalaisilla on omia arjen klassikoita, jotka maistuvat vuodesta toiseen. Niihin saa kuitenkin mukavasti uusia ulottuvuuksia ja erilaisia makuja tuunaamalla klassikkoja juustolla.

Lihapullat ja spagetti uudella tavalla

Ruokia on lupa lähestyä uudella tavalla, sillä vaihtelu virkistää vaikkapa lounastaukoa ja uudet ideat piristävät arkea. Lihapullatkin voi tarjota esimerkiksi piiraassa, tai perinteisen jauhelihaspagetin riistaversiona ja veikeästi pesään piilotettuna. Molemmissa juusto sitoo makuja yhteen ja tuo ruokaisuutta annoksiin.

Juustoiset jauhelihapihvitJauhelihapihvit ja lihaperunasoselaatikko uudella twistillä

Jauhelihapihvit ovat yksinkertaisesti kätevä ruoka: niitä voi yhdistää erilaisiin lisukkeisiin tai tarjota vaikkapa hampurilaisen välissä. Uutta ulottuvuutta jauhelihapihviin saa tuotua käyttämällä taikinaan Valio Koskenlaskija® voimakasta, jota saa kätevästi valmiina muruna. Juustoisilla jauhelihapihveillä lounaskin tuntuu astetta täyteläisemmältä. Samalla tavalla makua ja täyteläisyyttä saa liha-perunasoselaatikko, jonka perunasose tulee ihanan täyteläiseksi Valio emmental punaleimalla ja jauheliha puolestaan muuttuu pippuriseksi täytteeksi Valio ruokakerma Mustapekka® pippurijuustolla. Vielä kun vuoka rakennetaan hienon näköiseksi vuorottelemalla jauheliha- ja perunasoseraitoja, on klassikkoruoka saanut hienon uuden ulkonäönkin.

Sinihomejuuston ystävä kiittää

Valio AURA® toimii tunnetusti broilerin herkullisena aisaparina esimerkiksi piiraissa. Samaa makuyhdistelmää voi kuitenkin helposti hyödyntää muuallakin. AURA kanapyörykät ja sinappinen mangokastike on herkullista ja uudistaa hauskasti lihapullatarjontaa. Ja jos ajatellaan lohturuokaa parhaimmillaan, ei mikään voi toimia paremmin kuin lämmin kulhollinen höyryävää AURA juustokeittoa. Siitä ei yksinkertaisesti sinihomejuustoherkku parane.