Kala maistuu joulupöydässä

Pohjoismaalaiseen perinteeseen vahvasti kuuluvat kalaruoat ovat erottomaton osa suomalaista joulupöytää. Kylmät kalaruoat sopivat erinomaisesti omaksi ateriakseen tai joulupöydän herkulliseksi alkuruoaksi.

Kala kuuluu alkupalapöytään

Perinneherkkujen puuttuminen joulupöydästä voi herättää tunteita. Joku voi jopa todeta, että koko joulun on pilalla, jos silli puuttuu makupaloja notkuvan pöydän valikoimasta. Alkuruokapöydän valikoimaan soveltuvat mainiosti perinteiset maut, kuten jouluiset piparjuurisilakat, mustikkagraavattu lohi, sillisalaatti ja piparjuurilohi. Kaivatessasi hieman vaihtelua tavanomaisiin joulun makumaailmoihin voit valmistaa esimerkiksi silliä japanilaiseen tyyliin tai tervagraavattua silakkaa ja sinappikastiketta tervagraavattua silakkaa ja sinappikastiketta.

Kalat sopivat myös pääruoaksi

Kaloilla herkuttelu voi jatkua pääruokapöydässäkin, etenkin kun nykytrendin mukaan moni on vaihtanut lihansyönnin kalaan. Joulukinkun puuttuminen tarjonnasta voi sillin tavoin herättää suuria tunteita, joten kinkun korvaaminen kokonaan merenelävillä tuskin on suotavaa. Sen sijaan kinkun ohella voit tarjota esimerkiksi uunisilakoita ja AURA®-juustomunakokkelia , sahramilohta, tomaatti-katajanmarjasilakoita tai lohi-punajuuripataa.

Vuosia sitten joulu saatiin pelastettua tuomalla silliä pöytään. Aina ratkaisu ei välttämättä ole näin yksinkertainen, joten muistetaan ajoissa, että kala kuuluu joulupöytään!


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio Ammattilaiset -verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen (max 3 minuuttia) kyselyyn. Vastauksesi on tärkeä. Kiitos ajastasi jo etukäteen!

Osallistu Ei kiitos