Kansainvälinen koulumaitopäivä muistuttaa maidon merkityksestä

Syyskuussa järjestettävä kansainvälinen koulumaitopäivä on aina kuukauden viimeisenä keskiviikkona. Sen tarkoituksena on muistuttaa siitä, miten tärkeä osa maidolla on koululaisten ravitsemuksessa eri puolilla maailmaa.

Vuonna 2017 koulumaitopäivää juhlitaan keskiviikkona. Eri puolilla maailmaa juhlistettava päivä nostaa maidon ansaitsemaansa arvoon lasten ja nuorten ravitsemuksessa. Maito on täyttä ravintoa ja etenkin kalsiumin ja D-vitamiinin takia korvaamaton osa kouluruokaa.

Maito paitsi maistuu hyvältä, tekee hyvää myös keholle. Monipuolisesti eri ravintoaineita sisältävä maito osallistuu kehon hyvinvoinnin ylläpitoon monin eri tavoin.
Se sisältää mm. hyvin imeytyvää kalsiumia, joka on luuston tärkeimpiä rakennusaineita ja proteiinia, jota sekä luusto että lihakset tarvitsevat kasvaakseen.
D-vitamiinin lisäksi maito sisältää luontaisesti myös muita vitamiineja ja useita kivennäisaineita, kuten jodia, B2- ja B12-vitamiineja, kaliumia, fosforia ja natriumia.

Nauti ja tarjoile maito kylmä, mitä kylmempää –sen parempaa!
Maitoa tulee säilyttää valolta suojattuna 0-6°C asteessa, joten seuraathan omavalvonnassa että tarjottava maito säilyy raikkaan kylmänä.