Kesäkalat ja varmat apajat

Kesä ja kalat kuuluvat saumattomasti yhteen. Valion monipuoliset kalapakasteet helpottavat ruokalistaa suunnitellessa pääsemään kesäiseen makuelämykseen, vaikka kalaonni ei muuten olisikaan suotuisa.

Välimerellinen kala sopii kesään

Raikas, runsaasti kasviksia ja kalaa käyttävän eteläeurooppalaisen keittiön herkut maistuvat myös suomalaisille. Ne luovat kesäistä elämyksiä, vaikka ailahteleva kesäsää ei sitä meille soisikaan. Kokeile esimerkiksi alaskanseitiä nopeaan välimerenkalaan, joka tuo eteläeurooppalaista tunnelmaa lautaselle.  Klassinen paella sopii kyllä nautittavaksi ympärivuoden, mutta kesä, aurinko ja espanjalainen perinneruoka yksinkertaisesti kuuluvat yhteen ja siksi se maistuu kaikkein parhaimmalle juuri nyt.

Tuulahduksia raikkaista saaristolaismaisemista

Silakkafileillä ja -rullilla saat aikaan maukkaita saaristolaisannoksia. Tomaatti-katajanmarjasilakat voidaan tarjota kylmänä alkuruokapöydässä tai lämpimänä buffeetarjoilussa. Eikä pidä unohtaa sillejä ja katkarapuja, Sillikaviaari saaristolaisleivällä kelpaa kesäisten juhlien alkuruoaksi vallan mainiosti.

Nopeat ja rapeat kalat

Nopeat annokset pelastavat kesäkiireessä. Kalahampurilainen on juuri tällainen annos, kuten myös rapea limekala, joka saa lisämakua katkarapukastikkeesta. Kesäiset kalatuotteet muuntuvat keittoista salaatteihin ja muihin raikkaisiin makuelämyksiin niin alku- kuin pääruoaksi.

Katso lisää kalaisia reseptejä >