Kesän monipuoliset uutuusjuurekset

Paahdetut peruna-, bataatti- ja punajuurilohkot sekä maalaisranskalaiset ovat kesäkauden uusia huipputuotteita. Uutuudet ovat valmiiksi kypsennettyjä, rypsiöljyssä paahdettuja monipuolisia juureksia, joissa myös maku ja rakenne ovat kohdallaan.

Monta erilaista valmistustapaa

Uutuustuotteita voi valmistaa monella tapaa, kuten esimerkiksi uppopaistamalla, paahtamalla, uunissa paistamalla tai pelkästään sulattamalla. Ne voi tarjoilla joko sellaisenaan tai vaikkapa marinoituna. Perunatuotteet ovat parhaimmillaan uppopaistettuna tai uunissa valmistettuna, mutta kypsäksi paahdettu tuote ei kuitenkaan vaadi pitkää paistoaikaa.

Jos rasvakeittimen äärellä pääsee kiire yllättämään, on suositeltavaa käyttää valmiiksi sulatettuja tuotteita. Valmiiksi sulatettuna niiden paistoaika lyhenee huomattavasti. Trendikkäät tuunatut ranet, jossa kuumat ranskalaiset saavat päällensä herkulliset lisukkeet, syntyvät helposti ja nopeasti maalaisranskalaisista.

Valio paahdetut punajuurilohkot lisukkeenaSalaattipöydän parhaat lisukkeet

Paahdetut punajuuri- ja bataattilohkot sopivat lisukkeeksi sellaisenaan, mutta toimivat erinomaisesti myös kylminä lisukkeina salaattipöydässä. Lohkoille saa lisämakua marinadista, jonka voi valmistaa esimerkiksi erilaisista yrteistä, öljystä sekä sitruuna- tai limemehusta.

Tarjoile lohkoja rohkeasti erilaisten salaattilisukkeiden kera. Klassinen, takuuvarma yhdistelmä syntyy punajuuresta, AURA®-juustosta, paahdetuista saksanpähkinöistä ja pinjansiemenistä, pinaatista sekä balsamicosta. Eksoottisempi aasialainen makuelämys puolestaan koostuu bataatista, limemehusta, korianterista, paksoysta, seesamiöljystä ja chilistä.

Helpot sosekeitot, dipit ja smoothiet

Valmiiksi kypsät bataatti- ja punajuurilohkot soveltuvat erinomaisesti myös soseisiin, sosekeittoihin, kastikepohjiin, dippeihin ja smoothieihin. Maukkaat soseet, keitot ja kastikkeet syntyvät kiehauttamalla lohkot makuliemen tai ruokakerman kanssa. Blenderissä lohkoista voi pyöräyttää jogurtin ja marjojen kanssa erinomaiset smoothiet.

Vain mielikuvitus on rajana, kun kyseessä on laadukkaista raaka-aineista valmistetut käyttövalmiit tuotteet.