Maailman maitopäivä avaa kesäkauden

Kesäkuun ensimmäisenä vietetään maailman maitopäivää nimensä mukaisesti ympäri maailmaa. Päivän tarkoituksena on muistuttaa maidon merkityksestä ravitsemuksessa. Suomessa maailman maitopäivää on vietetty jo 1950-luvulta lähtien.

Päivää kunnioitetaan Maitolähettilään valinnalla

1973 vuodesta lähtien maailman maitopäivän yhteyteen on kuulunut myös Maitolähettilään valinta. Maitolähettilään tehtäviin kuuluu käydä kouluissa ympäri Suomea kertomassa maidon roolista ja merkityksestä osana hyvää ravitsemusta. Niin kouluissa, päiväkodeissa, työpaikoilla kuin kodeissakin olisi hyvä tietää maidon ravitsemuksellisista vahvuuksista ja huomioida se osana aterioita.

Tärkeä pala ravitsemusta

Maidon monipuolisesti sisältämät ravintoaineet osallistuvat kehon hyvinvoinnin ylläpitoon monin eri tavoin. Maitotuotteet ovat suomalaisten ruokavaliossa tärkein D- ja B2-vitamiinin, kalsiumin, kaliumin sekä jodin lähde. Maitotuotteista saa myös tärkeää hyvälaatuista proteiinia ja B12-vitamiinia. Suomessa juodun maidon määrä 2014 oli 127 litraa, eli maitoa kulutettiin keskimäärin 3,5 dl päivässä.

Maito muuntuu moneksi

Kesän alkaessa on mukava nauttia viileitä maitojuomia – joko itse tehtyjä tai valmiita. Oletko huomannut esimerkiksi uudet Valio Gefilus® vähempisokeriset smoothiet? Myös kahvi maistuu kuumana kesäpäivänä vaihtelun vuoksi kylmänä ja virkistävänä. Valio Eila® latte maitokahvijuomien eri makuvariaatiot toimivat tässä käyttötarkoituksessa mainiosti. Valio Play® ja Valio Plus® tuotteet käyvät puolestaan mainiosti vaikkapa itse tehtyjen juomien tai pirtelöiden pohjana. Tee tarjolle Ville vallaton minttujuoma tai marjainen milkshake. Ne ovat kesällä haluttua tavaraa! Kysy myynnistämme kesätarjouksia ja ota hyöty irti kylmien maitojuomien sesongista.