Makunautintoja kahvista: Helsinki Coffee Festival

Helsingin Kaapelitehtaalla huhtikuun 21. päivänä pidetty ammattilaispäivä keräsi kahvialan ammattilaiset yhteen. Tapahtumassa kuultiin mielenkiintoisia puheenvuoroja ja katsauksia muuttuvaan kahvilakulttuuriin – sekä maisteltiin hyviä kahveja, totta kai.

Pohjoismaiden suurin kahvifestivaali, Helsinki Coffee Festival, on sekä ammattilaisille että kuluttajille suunnattu tapahtuma, jossa on hyvä haistella alan uusia tuulia ja suuntauksia. Ammattilaisille pyhitettynä päivänä seminaareissa käsiteltiin mm. laadukkaan kahvin markkinoinnin haasteita, kahvin alkuperän paikantamista ja ehkäpä mielenkiintoisimpana kahviloiden viihtyvyyden parantamista mm. akustiikan, tekstiilien ja valaistuksen avulla.

Latte ei ole mitään ilman kunnon maitoa

Myös Valio oli paikalla omalla standillaan. Kävijät pääsivät maistelemaan Valio Eila® Latte maitokahvijuoman English Fudge -uutuusmakua. Tuote-esittelyn lisäksi Valion kahvinurkkauksessa maisteltiin ammattitaitoisen baristan, Lari Järnefeltin, opastuksella eri maidoista valmistettuja cafe latteja ja vertailtiin maitovaahtojen rakennetta. Testissä oli neljä eri maitoa: Valio kahvimaito, Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito, Valio täysmaito ja Valio rasvaton maito. Tulokset olivat yllättäviä, sillä jokainen maito toi hiukan eri asioita kahviin.

Valio Kahvimaito 1 l

Yhdessä kahviasiantuntijoiden kanssa kehitetty maito on hiukan tavallista proteiinipitoisempi. Se vaahtoutuu erittäin hyvin ja tuo espressoon mukavaa pyöreyttä makuun.

Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito 1 l

Baristan näkökulmasta katsottuna luomumaidosta ei pysty ikinä sanomaan varmaksi, miten sen vaahto käyttäytyy. Sen ominaisuudet vaihtuvat hiukan erästä toiseen, mutta toisaalta se tuo aivan omanlaisen käsityön fiiliksen baristan työhön. Rasvapitoisuutensa (4,1-4,4/100 g) ansiosta vanhanajan täysmaito tuo juomaan todella täyteläisen maun. Valio Luomu vanhanajan täysmaito nousikin messukävijöiden suosikiksi!

Valio täysmaito 1 l

Täysmaito on cafe latten valmistukseen takuuvarma valinta, ja se onkin monen baristan oletusmaito. Sen vaahto on samettinen ja täyteläinen.

Valio rasvaton maito 1 l

Koska rasva puuttuu, rasvattomasta maidosta valmistetun cafe latten maku jää valjuksi ja kahvin kitkerät maut pääsevät juomasta läpi. Vaahto on kova ja höttömäinen. Rasvaton maito ei ole paras vaihtoehto espressopohjaisten kahvijuomien valmistukseen, mutta rasvattomuutta haluavalle ja arvostavalle toimii sekin.

Moni messukävijä yllättyi erilaisten maitojen vaikutuksesta kahvijuomiin. Kokeile sinäkin ja löydä omat suosikkisi!