Messukuulumisia Gastrosta

Valion osastolla kävi kova kuhina Gastro Helsinki messuilla kolmen päivän ajan. Valio Diner tarjoili messuvieraille jäätelöä ja muita Amerikan herkkuja. Messukuhina ja hyvä tunnelma tarttui jokaiseen osallistujaan.

Valio Dinerissa kävi tuhansia messuvierailijoita

Oman epätieteellisen jäätelöbarometrin mukaan arvioimme, että Valion osastolla vieraili kolmen päivän aikana vähintään 6000 vierasta. Valio Jäätelöfabriikin jäätelökojulla hupeni näin monta maistiaista messujen aikana. Uudet herkuttelujäätelöt saivat aikaan tyytyväistä hymistelyä.

Messuilla tarjoiltiin Yhdysvaltojen maukkaimpia paloja 

Dinerhenkiset herkulliset maistatukset olivat saaneet innoituksensa rapakon takaa Yhdysvalloista, joka on myös kesäteemamme. Tuomaksen kehittelemät bagelit hupenivat tarjottimilta sitä mukaa, kun ne valmistuivat. Tuore tilli, sitruuna ja pikkelöidyt kurkut loivat skagenia muistuttavan makumaailman, joka yllätti monet positiivisesti. Ota talteen Mifu bagelin resepti. Ruokaisa ja runsas bagel sopii vaikka kevyeksi lounaaksi salaatin kanssa tai välipalaksi.

Tuomas suositteleekin rohkeasti tarjoamaan asiakkaille Valio Mifua, joka taipuu moneen makumaailmaan.  Mifu suikaleista valmistettu savuisa ja lämpimän mausteinen Mifu gumbo otettiin myös hyvin vastaan. Gumbon kyljessä oli tarjolla mehevää maissileipää.

Bageleiden ja gumbon lisäksi tarjolla oli makeita maistiaisia kuten suklainen maapähkinäpirtelö, jossa pohjana oli käytetty Valio Oddlygood® kaurajuomaa tumma kaakao. Lisäksi pienenä makean kirpeänä herkkupalana oli Mini Key Lime Pie, jossa oli käytetty uutta Valio Lemon Curdia täytteenä. Lisää Amerikan herkkuja pian ilmestyvässä Voilá! 2/2018-lehdessä, messuherkut löytyvät reseptikokelmasta sekä erillisestä Herkullisia Amerikan makuja -reseptivihkosta. Materiaalit löytyvät materiaalipankista.

Valio oli näkyvästi mukana myös Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuissa

Gastro-messuilla käytiin jännittävä ja kovatasoinen kisa Suomen parhaan kokin ja tarjoilijan tittelistä. Valio oli sponsoroimassa kilpailua ja muutamat onnekkaat Valiojengiläiset kokivat kilpailun kirjaimellisesti parhailta paikoilta. Käy lukemassa kisatunnelmista täältä.