Pääsiäisen menu, onko valmista?

Kevään merkittävimpiin kuuluva ruokajuhla, pääsiäinen, lähestyy taas. Huhtikuun puolessa välissä vietettävän pääsiäisen perinteisiin ruokiin kuuluvat lammas ja pasha. Perinteisten ruokien ei tarvitse kuitenkaan aina olla samanlaisia.

Monille pääsiäinen tarkoittaa kevään todellista tulemista, juhlaa jossa ruokapöydän valtias on lammas. Todellinen herkuttelijan pääsiäisjuhla ei kuitenkaan synny yhdestä ruoasta, vaan tarkkaan harkitusta menusta, jossa maistuvat rintarinnan sekä perinteet että modernit maut.

Kun rakennat pääsiäismenua, kannattaa pitää mielessä, ettei pääsiäiseen sinänsä kuulu mitään tiettyä ruokaa tai raaka-ainetta: voit tehdä siitä juuri sellaisen kuin itse haluat. Tässä kuitenkin muutama ehdotus herkulliseen juhlamenuun.

Alkuruoat luovat odotuksia

Pääsiäisateria on mukava aloittaa kevyemmillä ruoilla tai pienillä annoksilla perinteisemmistä pääruoista. Erinomaisia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi tartartsilakat tai maukas grillilohi-caesar. Mikäli haluat tuoda pöytään perinteisiä makuja, on herkullinen vorshmack-piirakka oiva valinta. Alkuruoan valinnassa kannattaa miettiä ruoan sopimista kokonaisuuteen. Alkupala ei saisi dominoida liikaa, vaan jättää ruokailijan odottamaan pääruokaa.

Pääruoaksi lammasta, totta kai

Edellä mainittujen alkuruokien kanssa hyvin yhteensopivista pääruoista mainitsemisen arvoisia ovat luonnollisesti erilaiset lammasruoat. Hedelmäinen aprikoosilammas on takuuvarma valinta suomalaiseen makuun. Mikäli haluat tuunata menua kansainvälisempään suuntaan, toimivat lammas-kofta ja inkiväärijogurtti tai karitsan paahtopaisti, Labneh-juusto ja kukkakaali-couscous erinomaisesti.

Jälkiruoka kruunaa aterian

Pääsiäisateria ei ole mitään ilman maistuvaa jälkiruokaa. Perinteisesti suomalaisille maistuva pasha saa mukavasti modernia twistiä, kun tarjoilet pöytään omenapashaa, mangopashaa tai keltaista pashavaahtoa. Lue myös leipurin vinkit pääsiäiseen.

Eikä sovi unohtaa jokaiseen pääsiäismenuun kuuluvaa pääsiäisleipää!

Pääsiäisen menu - alkuruoat:

Pääsiäisen pääruokia:

Pääsiäisen jälkiruokia: