Pääsiäisen parhaat reseptit

Pääsiäisenä on hyvä tilaisuus tuoda moderni säväys perinteisiin perinneruokiin. Näillä resepteillä luot maukkaan pääsiäispöydän helposti.

Pääsiäispöytä on helppo rakentaa lampaan ympärille, sillä se maistuu monille ja mielletään yhä vahvemmin nimenomaan pääsiäisruoaksi. Lampaan tumma maku saa mukavaa kontrastia ja syvyyttä kun tarjoat alkuruokana raikasta lohi-cevicheä, avokadoa ja salaattia  tai helposti omiin tarpeisiisi muokkautuvaa avokado-lohisalaattia.

Lammas sopii pääsiäiseen

Itäeurooppalainen vorschmack valmistetaan jauhetusta lihasta ja anjoviksesta tai sillistä, sipulista ja vedestä. Monien mielestä aidossa vorschmackissa käytetään aina lammasta, niin myös tässä pääsiäispöytään, perinteisen herkun uudenlaisessa versiossa: vorschmack-piirakassa.

Toinen vaihtoehto pääsiäisen pääruoaksi on lammas-perunavuoka, joka on helppo valmistaa suurellekin porukalle.

Jälkiruoka moneen makuun

Pääsiäisen suosikkijälkiruokiin kuuluu rahkasta valmistettava pasha. Vaikka se liittyykin erityisesti venäläiseen pääsiäisperinteeseen, on pasha vakiinnuttanut paikkansa myös suomalaisissa ruokapöydissä.

Pääsiäisaterian kruunaavan pashan voi tehdä monella tapaa. Voit valmistaa tutun ja turvallisen perinteisen pashan tai kokeilla vaikkapa pirteän raikasta mangopashaa.