Pitaleipä ja uuniperuna – kaksi tuotetta, monta käyttömahdollisuutta

Voit hyödyntää monia erilaisia ja herkullisia täytteitä molemmissa tuotteissa ja säästyä ylimääräiseltä työltä.

Uusi Valio pitaleipä tarjoaa halkaisijaltaan 13 cm, muhkean pohjan toinen toistaan erilaisemmille annoksille. Pitaleivän hienous on täytteissä: erilaisilla täytteillä saat rakennettua samaan leipään täysin erilaisia makumaailmoja. Valio pitaleipä on maidoton ja laktoositon kypsä pakaste. Se siis helpottaa mukavasti työtä kiireisessä keittiössä: riittää, että kuumennat kiertoilmauunissa n. 10 minuuttia, täytät haluamillasi täytteillä ja annos on valmis. Hyviä ideoita tarjoiluun saat vaikkapa tästä pitaleipä-reseptistä.

Peka uuniperuna on helppokäyttöinen kypsä tuote, joka on nopea lämmittää ja tarjoilla. N. 20 minuutin kuumentaminen kiertoilmauunissa tai 2,5 minuutin kuumentaminen mikroaaltouunissa riittää. Maidotonta ja laktoositonta tuotetta voi tarjota huoletta isommallekin porukalle. Uuniperunat eri täytteillä valmistuvat helposti ja nopeasti.

Täytteet tekevät annoksen

Sekä pitaleipä että uuniperuna ovat maultaan mietoja, joten niissä voi käyttää todella erilaisia täytteitä. Valio smetana, Valio kermaviili, Valio crème fraîche, Valio turkkilainen ruokajogurtti ja Valio Koskenlaskija® sulatejuusto ovat omiaan täyteläisten ja maukkaiden täytteiden pohjaksi. Esimerkiksi tsatsiki, hernehummus, sitruunainen kermaviilikastike tai vaikkapa katkaraputäyte maistuvat erinomaisesti sekä pitaleivässä että uuniperunassa. Kun yhdistät näihin mieleisesi Valion kasvis-, kala- ja lihapakasteiden joukosta ja maustat makusi mukaan, on herkullinen – ja monipuolinen – ateria valmis.