Possua kolmella tapaa

Porsaanliha on suomalaisten kestosuosikki. Sen osuus kaikesta suomalaisten syömästä lihasta on reilusti yli kolmannes. Vaikka se on huomattavasti naudanlihaa edullisempaa, voi siitä valmistaa aivan yhtä herkullisia ruokia.

Porsaanliha tarjoaa vaihtoehtoja monenlaiseen herkutteluun. Maukkaimman lopputuloksen saa paistamalla lihaa uunissa pitkään miedolla lämmöllä. Porsaanliha on hienosyistä ja mureaa eikä sitä tarvitse juuri raakakypsyttää. Vastoin yleistä käsitystä porsaanliha on naudanlihaa vähärasvaisempaa, sillä rasva on näkyvää ja se on helppo poistaa. Porsaanlihan rasva on myös varsin hyvää ja pehmeää.

Uunissa valmistettavat liharuoat sopivat mainiosti lähestyvään syksyyn. Esimerkiksi voimakkaan mausteiset chili ribsit hyödyntävät porsaan ruhonosista suosituimpiin kuuluvaa kylkiriviä. Hitaan kypsentämisen aikana kyljen rasva sulaa ja mehevöittää lihaa. Mikäli haluat, voit käyttää uunissa paistetut ribsit vielä grillillä rapean pinnan saamiseksi. Myös ranchmarinoitu possunkylki tuo luonteikkuutta loppukesän aterioihin.

Possun ulkofilettä kypsentäessä maltti on valttia: matala ja pitkä kypsytysaika tuo lihasta parhaat maut esiin. Liian kuumassa uunissa liha kuivuu eikä pääse oikeuksiinsa. Maukas resepti ulkofileelle on herkullinen valkosipulipossu.

Myös broileri sopii syksyyn

Lähestyvä syksy tuo mukaan tummempia makuja ja sadonkorjuukauden omia herkkuja. Tutunkaltaisia ruokalistoja on helppo piristää yhdistelemällä tuttua ja vierasta, kuten maistuva korianteribroileri osoittaa. Myös rapsakka nachobroileri tuo mukavan tuulahduksen itämaista makumaailmaa ruokapöytään.