Marenkinen mansikkakakku

Marenkinen mansikkakakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Marenkinen mansikkakakku

Marenkinen mansikkakakku

Höyhenen kevyt marenkihuntu on hyvä vaihtoehto kakun kuorruttamiseen kesähelteillä.

Tehnyt Anna Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Anna
Valio Koekeittiöstä

Ainekset12 annosta

Kakkupohja

0.213 kg
kananmunaa
0.130 kg
sokeria
0.065 kg
vehnäjauhoja
0.070 kg
perunajauhoja tai ohratärkkelystä
0.004 kg
leivinjauhetta

Mehustettu mansikkasalaatti

0.237 kg
tuoreita mansikoita
0.015 kg
vaaleaa siirappia
0.030 kg
limemehua tai sitruslikööriä
0.000 kg
tuoretta sitruunamelissaa

Vaniljarahkavaahto

0.200 kg
0.400 kg

Italialainen marenki

0.100 kg
valkuaista
0.050 kg
vettä
0.130 kg
sokeria

Koristeeksi

0.000 kg
pistaasipähkinöitä

Ohje

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
  3. Kaada kakkutaikina Ø 20 - 22 cm:n korppujauhotettuun irtopohja- tai rengasvuokaan.
  4. Paista uunissa 175 asteessa kypsäksi, 30-35 min kakun koosta riippuen. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min.
  5. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
  6. Viipaloi tai kuutioi mansikat. Sekoita joukkoon siirappi ja limemehu ja hienonnettu sitruunamelissa. Anna maustua jääkaapissa.
  7. Vaahdota kerma. Sekoita rahka vaahdon joukkoon.
  8. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja kolmeen yhtä paksuun osaan. Kostuta pohja mansikoiden marinointiliemeen yhdistetyllä vaniljasokerilla maustetulla maidolla (1 1/2 dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria) tai sokeri-vesiliemellä. Laita pohjalle vaniljarahkavaahtoa ja sen päälle mansikkasalaattia. Täytä toinen täyteväli samoin kuin ensimmäinen. Kostuta ylin sokerikakkukerros erityisen hyvin. Peitä kakku tuorekelmulla ja laita jääkaappiin vetäytymään.
  9. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Keitä, kunnes seoksen lämpötila on 113 astetta. Käytä apuna lämpömittaria. Jätä kattila edelleen liedelle.
  10. Aloita vatkaamaan valkuaisia täydellä teholla. Kun sokeri on 121 asteista, kaada se leveänä nauhanan kulhon reunaa pitkin valkuaisvaahdon joukkoon. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto kädenlämpöistä. Valmis vaahto on kiiltävää ja pehmeää, ei kokkareista.
  11. Levitä lusikalla tai metallilastalla marenki kakun pintaan. Pinta saa jäädä aaltoilevaksi. Koristele kakku rouhituilla pistaasipähkinöillä.
kpl
g
1.7 kg
200 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
200 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
200 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.