Suomalaisen lounaskulttuurin juhlaa

Suomessa, kuten muissakin Pohjoismaissa lounaalla on pitkät perinteet. Suomalaiset oppivat syömään jo koulussa lämpimän lounaan ja lounaan merkitys yhtenä päivän tärkeimmistä aterioista jatkuu kotona ja työpaikoilla. Suomessa kuitenkin syödään eurooppalaisittain liian harvoin yhdessä pöydässä, vaikka tutkimuksien mukaan suomalaiset kaipaavat yhteisiä ruokahetkiä. Mutta jostain syystä arki tulee monesti eteen, etenkin aikuisilla. Lounastauko on hyvä tilaisuus tarjota mahdollisuus kerääntyä saman pöydän ääreen, varsinkin kun sen tiedetään parantavan työhyvinvointia monella tavalla. Tarjoamalla houkuttelevia lounashetkiä saadaan työntekijät nauttimaan ruoasta yhdessä pöydässä.

Töissä syödään usein yksin

Työpisteeltä poistuminen lounaalle parantaa sekä henkistä että fyysistä hyvinvointia, erityisesti jos lounaan nauttii hyvässä seurassa. Ihmiset kaipaavat sosiaalisista kanssakäymistä. Rento ruokahetki työkavereiden kanssa tarjoaa ansaitun hengähdyshetken, joka auttaa työstä palautumiseen ja antaa virtaa loppupäiväksi. Kun mieli on virkeä, jaksaa paremmin keskittyä töihin.

Houkuttelevat teemat lounasruokailussa

Teemapäivät toimivat hyvänä houkuttimena asiakkaille ja lisäävät mielenkiintoa tarjontaa kohtaan. Suomen juhlavuosi tarjoaa monia mahdollisuuksia kerätä ihmiset hyvän ruoan äärelle. Olemme luoneet kaksi houkuttelevaa teemapohjaa, joita voit muokata myös omien tarpeiden mukaan.

Kutsu lounasasiakkaat presidenttien pöytään

Olemme pitkin vuotta kertoilleet satavuotiaan Suomen presidenteistä ja sen ajan ruokakulttuurista. Mikä sopisikaan paremmin, vaikka itsenäisyyspäivän viikolle teemaksi, kuin kutsua asiakkaat presidenttien pöytään. Poimi artikkelista eri aikakausiin sopivat ruoat ja lataa valmis menupohja. Tutustu tästä >

Inspiroidu presidenttiemme lempiruoista > 

Lounas Tuntemattoman sotilaan matkassa

Valio Koskenlaskija® juuston historia liittyy kiinteästi osaksi 100-vuotiaan Suomen historiaa. 500 gramman Koskenlaskija® pakkaus oli jatkosodan aikana kaukopartiomiesten viiden päivän muona-annoksen osa. Loimme Tuntematon sotilaan hengessä lounasteeman ja hauskan kuvakisan, johon voi osallistua käyttämällä teemaa lounasravintolassasi ja jakamalla sen instagramiin. Lue lisää Koskenlaskija-teemasta ja kisasta >

Katso herkulliset reseptit >

Lähde lounaalle, koska…

 

…tauko auttaa työstä palautumisessa

…sen ansiosta mieli virkistyy

…se rentouttaa ja tarjoaa sosiaalisen hengähdyshetken

…se on mainio tilaisuus tutustua 

paremmin työkavereihin ja parantaa ilmapiiriä

…se pitää yllä säännöllistä ateriarytmiä

…silloin syöt monipuolisemmin ja koet erilaisia makuelämyksiä