Terassikausi lähestyy

Kesä oli viime vuonna poikkeuksellisen viileä, mikä heijastui myös ravintoloiden terassien vilkkauteen. Rohkeimmat avaavat kuitenkin terassikauden jo pian auringon alkaessa toden teolla lämmittää.

Hyvä terassiruoka on maistuvaa ja laadukasta. Rapakon takaa inspiraation saaneet Californian nachot ovat herkullista sormiruokaa, jota voi syödä suurempikin seurue. Höysteeksi sopii mainiosti raikas guacamole tai maukas salsa. Nachojen lailla alkuruoaksi ja pääruoaksi sopivat rukiiset salaatti-omeletit voit tarjoilla raikkaan kreikkalaisen-, broilericaesar-, kylmäsavulohi- tai katkarapusalaatin kera.

Salaatit ovatkin terassien ikisuosikkeja, eikä ihme: hyvät salaatit ovat raikkaita ja kevyitä vaihtoehtoja, joista löytyy jokaiselle jotain. Avokado-lohisalaatti, pirteä raejuusto-papusalaatti ja tapassalaatti ovat omiaan auringon mukavassa lämmössä.

Lämpimät maut maistuvat ulkosalla

Helppoa ja hyvää terassiruokaa ovat myös perinteiset uuniperunat. Tarjoamalla niitä vaikkapa lohi-, kylmäsavulohi-, kasvisjuusto- tai riistatäytteen kanssa voit luoda erilaisia annoksia hyvinkin tavallisista raaka-aineista. Jos taas haluat tarjota eksoottisempia makuja, kokeile maukkaita tandoorirapuja mintturaidalla.

Terassiruokien kestoklassikko on tietysti hampurilainen. Tuhti Koskenlaskija® hampurilainen maistuu erityisen hyvin raikkaan salaatin kanssa. Koska hampurilaisten suosio ei näytä laantumisen merkkejä, ja sen varioiminen omien tarpeittesi mukaiseksi on helppoa, kannattaa niitä ehdottomasti ainakin kokeilla listalla.