Uutena vuotena herkutellaan

Reseptiikan puute ei ole uutena vuotena ongelma, sillä vuoden vaihteen juhlistamiseen ei ole yhtä oikeaa tapaa. Voit valita oman ruokalistasi tyyliin sopivat asiat ja yhdistellä niistä juuri näköisesi uuden vuoden tarjoilun.

Uutta vuotta juhlistetaan perinteisesti ilotulitteilla ja kuohujuomalla, mutta yhtä olennainen osa juhlailtaa on maittava ruoka. Mikä hauskinta, aina ei tarvita a la carte -tason ruokaa. Uuden vuoden illallinen voi olla lähes mitä tahansa, aina sormiruoasta perinteisiin suomalaisiin perusruokiin.

Joulusta tutut maut toimivat vielä uutena vuonnakin. Hyvänä esimerkkinä punajuuren ja Valio AURA® juuston klassinen makupari, jota käyttämällä luot maistuvan aura-punajuurilaatikon. Voit tarjota laatikkoa joko alkuruokana tai osana pääruokaa. Uuden vuoden pääruokana voi tarjota maukkaita lihoja, kuten mehevää valkosipulipossua tai korianteribroileria. Hiukan kevyemmän pääruoan saat vaikkapa tästä lohi-punajuuripestopastasta.

Kiusauksia moneen lähtöön

Perinteisemmistä ruoista löytyy paljon hyviä uuden vuoden tarjottavia. Yksi pienissä ja suuremmissa ravintoloissa toimiva ruokalaji on kiusaukset, joista Janssonin kiusaus on klassinen esimerkki. Myös kasvissyöjille löytyy kiusausvaihtoehtoja runsaasti, esimerkiksi juustoinen juureskiusaus tai punajuurikiusaus sopivat mainiosti vuodenvaihteen menuun. Kiusaukset mielletään useimmiten vuokaruoiksi, mutta niistä voi valmistaa hyvin myös näyttävämpiä lautasannoksia. Esimerkiksi tämä juustoinen riistakiusaus toimii hyvin myös illallisravintoloiden pääruokana.

Kiusauksia löytyy myös kevyestä raskaampaan, kuten tämä tuhti kebabkiusaus osoittaa. Kun niitä on kaiken lisäksi varsin helppo valmistaa eri kokoisille porukoille, on kiusaus ehdottomasti kokeilemisen arvoinen vaihtoehto tämän uuden vuoden ruokalistalle!