Valio Koskenlaskija® sulatejuustolla on vahva vaikutus ruokaan

Legendaarinen Valio Koskenlaskija® on Suomen suosituin sulatejuusto. 80-vuotiasta sulatejuustoa myydään vuosittain yli 1,5 miljoonaa kiloa. Monessa liemessä keitetty juusto on suosittu raaka-aine myös ammattikeittiöissä.

Moderni, mutta perinteitä kunnioittava Valio Koskenlaskija® tuoteperhe on kasvanut vuosien saatossa kattamaan monia eri makuja. Perinteisten blokkien lisäksi sitä on saatavilla myös monessa muussa muodossa, kuten esim. sangossa sekä murennettuna. Valio Koskenlaskija® sulatejuustolla maustetut ruoat todella maistuvat! Koska asiakkaat tuntevat ja tietävät tuotteen, näkyy Koskenlaskija® -brändi myös monen ravintolan ruokalistalla.

Valio Koskenlaskija® auttaa maustamaan helposti ja nopeasti. Se on monipuolinen raaka-aine, jonka herkullisen täyteläinen maku sopii niin ruoanlaittoon kuin leivontaan. Siitä valmistuvat herkulliset alkupalat, kuten Koskenlaskijan rahkateeleipäset, Koskenlaskija-sienipiiras ja omenainen juustokeitto, tai maukkaat pikkumakeat kuten yhdistelmä Koskenlaskijaa ja lakua. Omimmillaan herkullinen sulatejuusto on kuitenkin monissa eri pääruoissa, joihin se tuo mukavan tuhtia makua. Tuotteen hienous on siinä, että se sopii niin perinteisiin kuin uudentyyppisiinkin ruokiin.

Mutta mitä muuta siitä voi valmistaa? No melkein mitä vain: moderneja makuja kaipaava ihastuu Koskenlaskija hampurilaiseen, Koskenlaskija tortilla espagnolaan sekä Koskenlaskijan rieska pizzaan, siinä missä tuttuja makuja halajava pitäytyy Koskenlaskija uuniperunoissa tai Koskenlaskijan kalakeitossa.

Valio Koskenlaskija® sopii myös erilaisten lisukkeiden raaka-aineeksi. Koskenlaskijasinappi, sitruunainen koskenlaskijakastike ja hunajainen pippuri-koskenlaskijakastike tuovat kaikki säväyksen tuhtia makua ruokapöytään.

Vahvaa makua myös valmiissa tuotteissa

Perinteisten ja vähän modernimpienkin ruoanvalmistustuotteiden lisäksi Valio Koskenlaskija® maistuu myös valmiissa tuotteissa. Kiireisten keittiöiden suosimat kypsät pakasteet, kuten Valio Koskenlaskija® bataatti-papupihvit, laktoosittomat jauhelihapihvit sekä syksyiseen ajankohtaan sopiva Valio Koskenlaskija® kantarelli jauhelihapihvit, nopeuttavat ruoan valmistamista ja tuovat mukavasti makua lautaselle.

Valio Koskenlaskija® on osa Suomen historiaa

Rakastettu Valio Koskenlaskija® on kuulunut suomalaiseen ruokapöytään ja ruoanlaittoon jo vuodesta 1933. Alunperin sulatejuuston valmistus oli kokonaan käsityötä ja huomattava osa juustosta myytiin ulkomaille, erityisesti Belgiaan. Valion vanhimman juuston tunnuksena on alusta asti kulkenut Veikko Emil Koskisen piirtämä koskea laskeva tukkijätkä. Tämä tunnus modernisoitiin 1992 ja uudemman kerran vuonna 2013. Nykyinen raamikas tukkijätkä on Mikko Juholan ja Ilkka-Kristian Juopperin käsialaa. Ensi vuonna Valio Koskenlaskija® juhlii 100 vuotta täyttävää itsenäistä Suomea olemalla mukana Aku Louhimiehen uudessa Tuntematon Sotilas -elokuvassa.