Valion herkuttelujuustot hurmaavat

Suomalaiset Valio juustot ovat tunnettuja laadustaan ja maustaan. Arkiseen käyttöön sopivien juustojen lisäksi Valio valmistaa useita juustojen ystävien arvostamia herkuttelujuustoja, jotka ovat omiaan esimerkiksi jälkiruokana, erillisellä juustolautasella ja ruoanlaitossa!

Ei ole sattumaa, että juuri Valio juustot ovat niin hyviä. Hyvän maun salaisuus piilee Valio juustomestareiden intohimossa ja rautaisessa ammattitaidossa, juuston valmistuksen pitkissä perinteissä, sekä laadukkaassa maitoraaka-aineessa – juuri nämä tekevät Valio juustoista arvostettuja myös ulkomailla. Jokainen juustoerä arvioidaan kypsytyksen aikana tunnustelemalla, maistamalla ja haistamalla. Näin varmistamme tuotteiden ensiluokkaisen laadun. Valion kaikki herkuttelujuustot on tehty suomalaisesta maidosta ja niistä löytyy jokaiselle jotain.

 

Valio Salaneuvos® Valio Salaneuvos® on luonteikas ja maukas puolikova suomalainen goudajuusto.
Valio Salaneuvos® 17 % Valio Salaneuvos® 17 % on mieto ja kevyempi goudajuusto, joka sopii niin leivälle kuin ruoanlaittoon.
Valio Luostari® Valio Luostari® on miedosti hapan ja lempeän täyteläinen puolipehmeä port salut -tyyppinen juusto.
Valio Turunmaa® Valio Turunmaa® on perinteinen, hieno suomalainen kermajuusto, maultaan mieto ja aromikas. Tuoteperheeseen kuuluu myös kevyen maukas Valio Turunmaa® 15 %.
Valio Finlandia™ Valio Finlandia™ on sopivan särmikäs havartijuusto, joka kehitettiin Valion 100-vuotisjuhlan kunniaksi.
Valio Emmental sinileima Kansainvälistäkin arvostusta saanut Valio Emmental sinileima on 3 kk kypsynyt aromaattinen juusto, joka sopii mainiosti myös ruoanlaittoon.
Valio Emmental punaleima Punaleimainen Valio Emmental saa hieman voimakkaamman arominsa puolen vuoden huolellisen kypsytyksen ansiosta.
Valio Alppi Kreivi® Valio Alppi Kreivi® on vuoristojuusto, joka sopii nautittavaksi sellaisenaan tai esim. fondueen. Se voitti kultaa tasokkaassa pohjoismaisten juustojen laatukilpailussa vuonna 2014 Herningissä, Tanskassa.
Valio Juhla® Cheddar Hienostuneen happamalla, herkullisen murenevalla Valio Juhla® cheddarilla on pitkät perinteet. Se suunniteltiin aikanaan Valion 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi, ja uudistuneena se palasi markkinoille Valion 110-vuotisjuhlavuonna.
Valio Kappeli® Valio Kappeli® on kermaisen suussa sulava Saint Paulin -juusto, maultaan täyteläinen ja miedosti hapan. Alun perin trappistimunkkien kehittämien Saint Paulin -juustojen juuret ovat Ranskassa, Valio Kappeli® puolestaan valmistetaan Lapinlahdella.
Valio Keisarinna® Etelä-Euroopan juustokulttuurista inspiroituneena Valion juustomestarit loivat kokonaan uudenlaisen juustotyypin: Valio Keisarinna® lainaa herkullisen karamellimaisia makuvivahteita kovilta italialaisilta juustoilta, mutta on rakenteeltaan goudamaisen kimmoisa ja aavistuksen kiteinen.
Salaneuvos® Vanhempi Salaneuvos® Vanhempi on vahva ja pähkinäinen, pitkään kypsytetty goudajuusto, jonka intensiivinen maku käy niin herkutteluun kuin ruuanlaittoonkin.
Valio Mustaleima™ Voimakas, pitkään kypsytetty emmentaljuusto Valio Mustaleima™ on klassikko joka valmistetaan perinteisin menetelmin Valion juustomestarien taidolla ja huolenpidolla. Vähintään 9 kuukauden kypsytyksen tuloksena juuston koloista vierähtävät kyyneleet kertovat rikkaasta aromista.
Valio Ritari® Valio Ritari® juuston pehmeän voimakas maku perustuu reseptiin, jolla Lounais-Suomen linnoissa ja kartanoissa valmistettiin herkullista kermajuustoa jo 1800-luvun lopulla. Sen sulavan pehmeä maku syntyy vähintään 9 kuukauden kypsytyksellä.