Valion suurkeittiökoon luomumaidolle menestystä Vuoden Luomutuote -kilpailussa

Luomuliitto on valinnut Valion suurkeittiöpakkauksissa myytävän luomumaidon Vuoden Luomutuotteeksi ammattikeittiösarjassa. Lisäksi Valio Luomu™ maasdam-juusto sai kilpailun tuomaristolta kunniamaininnan erinomaisen makunsa ansiosta.

Valion kategoriapäällikkö Mirva Tollet on innoissaan tunnustuksesta.

- On ilahduttavaa, että työmme luomutuotteiden kehittämiseksi on huomattu. Uskomme, että yhdessä muiden luomutoimijoiden kanssa pystymme tekemään luomusta entistä kiinnostavamman vaihtoehdon yhä useammalle suomalaiselle. Luomutuotteiden myynti kehittyy positiivisesti ja se kannustaa kehittämään uusia luomutuotteita, hän sanoo.

Valio aloitti Valio Luomu™ maidon myynnin 10 litran suurkeittiöpakkauksissa eli novopakkauksissa maaliskuussa 2016. Tarjolle tuli sekä rasvaton että kevytmaito. Suurkeittiöasiakkaat olivat jo pitkään toivoneet novopakkauksissa myytävää luomumaitoa.

- Suurkeittiöasiakkaamme ovat ottaneet luomumaidon innostuneina vastaan, ja asiakaskysyntä on kasvanut kuukausi kuukaudelta. Syyskuun alusta alkaen homogenoitua rasvatonta luomumaitoa on saanut D-vitaminoida. Se saattaa lisätä tuotteen kiinnostavuutta erityisesti suurkeittiöasiakkaiden, kuten koulujen ja päiväkotien, keskuudessa, ja D-vitaminoinnin edistämismahdollisuuksia selvitetään parhaillaan, Mirva Tollet kertoo.

Maito on edelleen suosituin luomutuote Suomessa. Valio myy vuodessa reilusti yli 10 miljoonaa litraa luomumaitoa ja on suurin yksittäinen luomutoimija Suomessa. Viime vuoden lopussa Valioryhmässä oli 128 luomumaitotilaa.

Valion luomuvalikoimaan kuuluu tällä hetkellä parikymmentä erilaista tuotetta: maitoja, piimä, kermoja, jogurtteja, viili, juustoja, voi, mehuja ja marjakeittoja. Kuluttajien kestosuosikkeja ovat Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito sekä Valio Luomu™ kevytmaito, jotka pakataan täysin uusiutuvasta materiaalista valmistettuihin maitotölkkeihin.