Makumatkalle Eurooppaan
Pikkujoulukauden tarjottavien olisi hyvä hieman erottautua perinteisen joulupöydän antimista, sillä usein kinkkua ja laatikoita syödään moneen eri otteeseen jo ennen varsinaisia pääpäiviä. Mausteissa on hyvä muistaa joulun maut, mutta niiden siivillä voi piipahtaa vaikka ulkomailla. Perinteisten glögimausteiden lisäksi sormisyötävät ja ruokalajit voidaan maustaa esimerkiksi appelsiininkuorella, pistaasipähkinöillä, kardemummalla, herneillä, rosmariinilla, timjamilla ja kuivahedelmillä.
Pohjoismaiden ulkopuolella suomalaisen joulupöydän kaltaisen selkeän kokonaisuuden etsiminen on hiukan haastavampaa. Kuitenkin makumaailmaltaan pikkujoulutarjontaan voi hakea eurooppalaisia vaikutteita esimerkiksi näin:
- Pääraaka-aine: yleisesti ottaen kalkkuna tai kana
- Lisukkeet: herneet sellaisenaan, karamellisoidut pariisinperunat, risotot ja paistetut perunat
- Kastikkeet: punaviinipohjaiset ja kermaiset kastikkeet, sinappi ja juustot usein makuina
- Mausteet: appelsiini, pähkinät, kuivahedelmät
- Yrtit: timjami, rosmariini, kirveli, rakuuna
Apua Valion ammattilaispalvelun joulusivuilta
Valion ammattilaisten joulusivu -palvelu on loistava inspiraationlähde kiireen keskellä. Sivulta löytyvät koko juhlarepertuaariin tarvittavat tuotteet, ideat, reseptit ja vinkit. Pikkujouluajan cocktailtilaisuuksien suunnitteluun eväät kannattaa katsoa kahvi- ja kokoustarjoilut -osiolta. Olipa kyseessä nopea katselmointi ja ideointi, tai resepteihin syvempi uppoaminen, auttaa sivusto varmasti luonnostamaan tarjoilupohjan, jota lähteä työstämään.
Juustot -osioon on koottu Valion herkuttelujuustot sekä niiden ominaisuudet ja tarjoiluvinkit. Vuoden viimeisimmät kuukaudet ovat ehdotonta herkuttelun juhla-aikaa, joten herkulliset juustot ja niiden lisukkeet ovat ajansäästäjiä myös pikkujouluissa.