Valio Aimo

Uusia ideoita joulunajan leivonnaisiin

Tänä jouluna leivonnaiset maistuvat kirsikalle ja karpalolle uudessa muodossa. Kahvipöytään nostetaan punainen kahvikakku ja runebergin joulutorttuja tai joulutorttuja kirsikkatäytteellä. Jouluinen banana bread kaipaa kaverikseen vain silauksen voita.

Kirsikkaiset ja karpaloiset makumaailmat tekevät joulun

Perinteinen kahvikakku saa jouluna kirsikkaisen maun ja voi-sokerikuorrute on kuin lumipeite kakun päällä. Tämän kehtaa nostaa hienompaankin kahvipöytään. Mehevä Valion kirsikkatäyte maustaa kahvikakkumassaa ja antaa mehevyyttä. Kuivatuista karpaloista tulee kakkuun kivaa purutuntumaa.

Joulupullissa ei säästellä voita

Juhlavat tilaisuudet vaativat pullataikinaltakin rikasta makua. Kauniit karpalokukkapullat ovat saaneet muotonsa Rinkeli Grand Prix 2017 kisasta. Bostonpullaa muistuttava joulutähtipulla syntyy karpalotäytteestä ja saa lisämakua piparimausteilla. Tässä siis täydellinen pulla glögin kanssa nautittavaksi!

Joulutorttujen uudet muodot

Moni haaveilee Runebergin tortuista jo hyvissä ajoin ennen helmikuuta. Yllätä asiakkaasi Runebergin joulutortuilla, jotka täytetään luumuhillolla vadelmahillon sijaan. Perinteiset tähtitortut taas saavat uutta twistiä Valio kirsikkatäytteestä.

Puolukkainen joululeipä tai eksoottisempi banana bread tuovat vaihtelua leipätarjontaan

Joulunaikaan kuuluvat erilaiset perinneherkut ja pitkän kaavan mukaan syöminen. Silloin ei ole ainakaan paha asia, että juhlapöydässä tarjottava leipä on valmistettu muustakin kuin pelkästä vehnäjauhosta. Helppotekoinen puolukkaleipä kuuluu joulun klassisiin, makeampiin leipiin, mutta taikinassa käytetään lisäksi kuitupitoisia vehnäleseitä, mämmimaltaita, ruisjauhoja ja tietenkin nimensä mukaisesti puolukoita. Ne voit ostaa kätevästi valmiina pakasteina.

Banana bread saa jouluista makua kanelista, pomeranssista ja neilikasta. Banaanileipä sopii parilan kautta lämmitettynä eikä kaipaa seurakseen kuin sipauksen voita.