Valio Aimo

Brasserie joulu

Valintasi on tyylikkään klassinen Brasserie, joka ottaa vaikutteita vallalla olevasta bistro- ja brasserietrendistä.

Ruoka, jonka reseptit tukeutuvat perinteiseen ranskalaiseen keittiöön, on rouheaa ja maukasta. Ranskalaisessa brasserie-joulussa liha on vielä isossa roolissa. Tarjolla on pitkään haudutettuja lihoja, viimeisteltyjä kastikkeita ja yrttien tuoksua. Ranskalaisen keittiön klassikot muuntuvat jouluisiksi mausteilla ja glasyyreilla. Tältä sivulta löydät ideat niin noutopöytään kuin lautastarjoiluunkin. Katso Brasserie-henkiset ideat ja ohjeet joulun ruokaan, somistukseen ja tunnelman luomiseen teemaan sopivan soittolistan kera.

Brasserie MENU 1

Brasserie MENU 2

Hyvikkivinkki: Palsternakkapyreestä voi valmistaa maistuvia rieskoja. Lisäämällä pyreeseen kananmunaa ja joulun mausteita, siitä saa palsternakkalaatikon joulun noutopöytään.

Brasserie MENU 3: Alkupala

Luo näistä ideoista jouluplatteri joko jaettavaksi tai noutopöytään.

Brasserie MENU 3: Pääruoka

Hyvikkivinkki: Juustolautasen juustojen hävikkipalat raastetaan mukaan Dauphinoiseen.

Brasserie MENU 3: Jälkiruoka

Hyvikkivinkki: Joulupäärynät sopivat myös tarte tatinin kaltaisen piiraan raaka-aineeksi tai kuutioituna kardemummabruleen lisukkeeksi.

Brasserie joulukokki Teemu Aura

Lähdin suunnittelemaan Brasserie-teeman reseptejä ranskalaisista klassikkoraaka-aineista. Ranskalaisuus sopii jouluun hienosti, mutta halusin, että suomalaisuus maistuu myös, esimerkiksi metsäsienien muodossa. Katso alta Teemun luoma brasserie-henkinen joulumenu.

Lue Teemun ajatukset joulusta

Kattaus ja somistus

Brasserie-teemassa kattaus ja somistus on rennon chic; tummaa ja tunnelmallista pienellä kimalluksella. DIY, tee se itse, ohjeilla teet helposti ja vastuullisesti koristeet ravintolasi juhlasesonkiin.

Appelsiinikoriste seinälle

Pienellä vaivalla saat koko joulunajan kestävän seinäkoristeen ravintolaasi. Kuivata appelsiininsiivut rutikuivaksi. Kiinnitä luonnonoksa seinälle ja kiinnitä solmulla pitkiä siimoja roikkumaan koko oksan pituuteen. Pujota siimoihin vuorotellen appelsiininsiivuja, kanelitankoja ja aniksia. Kiinnitä appelsiinisiimojen väleihin myös pelkkiä vihreitä pitkiä oksia roikkumaan.

Appelsiiniviipaleiden kuivaaminen: leikkaa appelsiinit noin ½ cm paksuiksi viipaleiksi ja lado ne leivinpaperilla peitetylle pellille. Ripottele viipaleiden pinnoille kevyesti tomusokeria, näin pinnasta tulee kuivuessa kiiltävä. Kuivata 80 asteisessa uunissa 3-5 tuntia. Jäähdytä ja irrota sitten leivinpaperilta.

Kuviolliset laatat katelautasiksi

Muutamalla upealla kuviollisella laatalla somistat noutopöydän uuteen uskoon. Asettele laatat hauskasti ja nosta laattojen päälle kuumia tai kylmiä ruokia.Voit myös yhdistää erilaisia laattoja keskenään.

Kaitaliina marmorikuvioidusta kontaktimuovista

Tuo tyylikästä brasserie -tunnelmaa ravintolaasi marmorikuvioidulla kontaktimuovilla. Voit leikata kontaktimuovista juuri oikean kokoiset palat kaitaliinoiksi tai voit päällystää vaikka kokonaisen pöydän kontaktimuovilla.

Erilaisten astioiden yhdisteleminen

Brasserie -tunnelmaan pääsee helposti yhdistelemällä kattauksessa erilaisia astioita. Muutama vanha kuviollinen astia yhdistettynä klassiseen valkoiseen herättää jo tyylin henkiin.

Alaspäin roikkuvat kimput

Saat hauskan koristeen noutopöytään laittamalla pieniä vihreitä kimppuja riviin roikkumaan. Solmi pieniä kimppuja narulla yhdistämällä erilaisia vihreitä oksia, jotka kuivuvat kauniisti (kuten eukalyptus) ja kestävät koko sesongin ajan. Voit kiinnittää kimput kuvioteipillä suoraan seinään tai voit kiinnittää kimput naruun ja nostaa noutopöydän ylle.

Pitsikakkualusta aterinlaatikkoon

Koristeellinen pitsikakkualusta saa uuden elämän aterinlaatikon suojana. Aseta pitsikakkualustat laatikon reunoille ja nosta aterimet laatikkoon.

BRASSERIE-teemainen soittolista

Tunnelman kruunaa musiikki. Avaa valmiiksi tunnelmaan luotu soittolista ja varmista elämyksellisyys.

Avaa soittolista >

To do -lista

Muistitko varmasti tehdä kaikki valmistelut? Lataa tämä to do -lista, johon on valmiiksi mietitty kaikki tarpeelliset tehtävät onnistuneen joulun luomiseen.

Avaa to do -lista

Katso muut jouluteemat: