Valio Aimo

Joulun ruoka- ja leivonnaistuotteet

Juhlasesongin parhaista tuotteista on helppo rakentaa asiakkaille maistuva joulu. Tilaa laadukkaat joulun ruoka- ja leivonnaispakasteet ja muut kausituotteet ammattikeittiöihin ja leipomoihin vaivattomasti Valiolta.

Joulun kausituotteet apunasi

Hyödynnä Valion ruoka- ja leivonnaispakasteita tarjoilussasi, tuunaa tarjoilut omannäköisiksi ja käytä säästetty työaika näyttävän jouluruokailun viimeistelyyn. Kausituotteet ovat myynnissä pääosin loka–joulukuun ajan tai niin kauan kuin tuotteita riittää. Varmista siis tilauksesi ajoissa!

Valion paistovalmiit joulutortut

Kaikki Valion joulutortut leivotaan aidolla voilla ja sen kyllä maistaa!  Valitsetpa tarjontaasi  paistoa vaille valmiit luumutähdet, tähtitorttuaihiot tai  taskumalliset tortut, on makuelämys taattu. Valion tähtitorttuaihio on nopea ja monikäyttöinen tuote,  jonka päälle taipuvat niin makeat kuin suolaiset täytteet.  Jos taas etsinnässä on apu kiireisen ammattikeittiön arkeen, ovat paistoa vaille valmiit luumutäytteiset luumutähdet ja taskutortut tähän oikea täsmätuote: ne sopivat niin vitriiniin, kahvi- ja kokoustilaisuuksiin kuin lounaan jälkiruoaksikin!

Käyttöohjeet:

 1. Sulata huoneenlämmössä n. 1 h tai yön yli kylmiössä.
 2. Annostele mahdollinen täyte.
 3. Paista kiertoilmauunissa 200-220 °C 10-15 min.
 4. Tuotteet voidaan paistaa myös jäisinä.
 5. Koristele paiston jälkeen. Säilytys: -18 °C.

Aidolla voilla leivotut Valio gluteenittomat tähtitortut ovat helppo tapa tarjota maistuva vaihtoehto gluteenitonta ruokavaliota noudattaville asiakkaille. Tortut on pakattu yksittäin ja ne ovat sulatusta vaille valmiita tarjottaviksi.

Aina yhtä suositut Valion joululaatikot

Makutesteissä asiakkaiden suosikeiksi nousseet Valion joululaatikot ovat todellinen joulun helpotus. Sulata ja kuumenna, ja maistuvat ja joulun makuja täynnä olevat laatikot ovat valmiina tarjottavaksi joulun noutopöydästä. Valmiiksi kypsien lanttu- ja porkkanalaatikoiden käyttöohjeet ovat samat molemmissa, joten ne on myös helppo kuumentaa yhtä aikaa.

Käyttöohjeet:

 1. Poista suojakalvo vuoan päältä. Esilämmitä uuni.
 2. Kuumenna sulatettuna kiertoilmauunissa 150 °C n. 1 h.
 3. Kuumenna jäisenä kiertoilmauunissa 130 °C n. 1 h 40 min.

Valio imelletty perunaatikko tekee paluun raakapakasteena, jotta lopputulos olisi mahdollisimman perinteinen ja herkullinen. Kaikki Valio joululaatikot ovat laktoosittomia, kananmunattomia ja gluteenittomia.

Vinkki: Kun laatikoiden pintaan upottaa ennen paistoa reiluja nokareita voita, on lopputulos entistäkin herkullisempi!

Helpot ja herkulliset kastikkeet joulupöytään

Valmista Tuomaksen ohjeilla herkulliset jouluna ajan lisäkekastikkeet chilinen koskenlaskija cheddarkastike ja omena-piparikastike, joka muuten suurustetaan pipareilla.

Sesongin herukkainen levykakku

Tähän sesonkiin oleme tuoneet suositun levykakkumme entistä korkeampana. Mustaherukkakakku sopii väreiltään jouluun ja mitoitus on helppo laskea isommallekin joukolle. Helppokäyttöinen tuote on sulattamalla valmis tarjolle, ja leivosriveistä voit leikata halutun kokoisia annospaloja. Tuote on laktoositon ja se on helppo koristella esimerkiksi suklaalla, joulun mausteilla sekä raikkailla hedelmillä ja marjoilla.

Valion paistonkestävät joulutäytteet

Valio luumumarmeladi on laadukas ja kiitelty täyte,  joka vakuuttaa maun lisäksi paisto-ominaisuuksillaan: se ei räisky ja säilyttää kauniin kiiltonsa paistossa. Soveltuu erinomaisesti joulutorttuihin ja muihin joululeivonnaisiin. Tuotteen voi halutessaan ohentaa kastikkeeksi. Runsas luumun maku tuo säästöä käyttömäärissä.

Valio mustaherukkatäyte sopii joululeivontaan täydellisesti. Sen maku on täyteläisen hapokas, sopivan makea ja se sopii paistettaviin leivonnaisiin, kastikkeen tuunaamiseen, lisäkkeeksi ja jälkiruokiin vaikka jouluiseen rahkaan. Täytteen rakenne on täyteläinen ja siinä on suutuntumaa.

Kokeile mustaherukkatäytettä vaikka täytekakkuihin ja kääretorttuihin tumman vetopohjan kanssa, joulutortun täytteeksi, wienereihin, macaroseihin tai tee mustaherukkavaahtoa (1 osa mustaherukkatäytettä ja 3 osaa Valio vispikermaa). Mustaherukkatäyte sopii myös erinomaisesti ruoanlaittoon kuten tummien kastikkeiden maustamiseen, possun täytteeksi ja kalkkunan lisäkkeeksi.

Tuunataan joulutorttuja!

Valio tähtitorttuaihio taipuu suolaisiksi ja makeiksi herkuiksi kädenkäänteessä! Valion leipomokonsultti Mika Parviainen antaa vinkit tuunaukselle.

Valio tähtitorttuaihio on noussut ammattikeittiöiden joulun suosikkituotteeksi monipuolisuutensa ansiosta. Valion luumumarmeladi ja mustaherukkatäyte ovat aina hyviä vaihtoehtoja, mutta täytteiden kanssa voi päästää myös mielikuvituksen valloilleen ja tarjota asiakkaille uusia makuelämyksiä. Kokeile rohkeasti myös omia makuyhdistelmiä!

 • Makeat tähtitortut

  KATSO VIDEO: Joulun tähtitortut tuunattuna kahdella tavalla. Puolukkatäyte sekä kanelicurd-piparistreussel versiot.

 • Suolaiset tähtitortut

  KATSO VIDEO: Suolaiset tähtitortut kahdella tavalla: makean suolaisella riistatäytteellä sekä kylmäsavulohitäytteellä.

Pohjolan tortut

Täytä torttu pohjolan mauilla. Suolaisen ja makean yhdistelmä on kokeilemisen arvoinen!

Valio karpalotäyte + Valio AURA® muru

Kaneliset joulutortut

Täydellinen paketti kanelisen makeaa joulun makua ja ihanaa stroisselimurua.

Valio kanelicurd täyte + stroisseli

Vaniljaiset joulutortut

Olisiko tässä joulun kaunein torttu? Halutessasi voit koristella vaniljaiset tortut pienillä pipareilla.

Valio vaniljatuorejuustotäyte + luumumarmeladi + raesokeri

Kalastajan joulutortut

Kala maistuu monelle. Herkulllinen suolainen joulutorttu syntyy kätevästi, kun tähtitorttuaihioiden päälle sipaistaan kylmasavulohituorejuustoa ja komeus kruunataan kylmäsavulohiviipaleella paiston jälkeen.

Valio Emmental punaleima raaste + Valio Viola® kylmäsavulohi tuorejuusto + Valio kylmäsavu kirjolohifilee