Valio Food Solutions

Kala maistuu joulutarjoiluissa

Pohjoismaalaiseen perinteeseen vahvasti kuuluvat kalaruoat ovat erottomaton osa suomalaista joulupöytää. Kylmät kalaruoat sopivat erinomaisesti omaksi ateriakseen tai joulupöydän herkulliseksi alkuruoaksi.

Kala kuuluu alkupalapöytään

Perinneherkkujen puuttuminen joulupöydästä voi herättää tunteita. Joku voi jopa todeta, että koko joulun on pilalla, jos silli puuttuu makupaloja notkuvan pöydän valikoimasta. Alkuruokapöydän valikoimaan soveltuvat mainiosti perinteiset maut, kuten jouluiset piparjuurisilakat, mustikkagraavattu lohi, sillisalaatti ja piparjuurilohi. Kaivatessasi hieman vaihtelua tavanomaisiin joulun makumaailmoihin voit valmistaa tervagraavattua silakkaa ja sinappikastiketta.

Kalat sopivat myös pääruoaksi

Kaloilla herkuttelu voi jatkua pääruokapöydässäkin, etenkin kun nykytrendin mukaan moni on vaihtanut lihansyönnin kalaan. Joulukinkun puuttuminen tarjonnasta voi sillin tavoin herättää suuria tunteita, joten kinkun korvaaminen kokonaan merenelävillä tuskin on suotavaa. Sen sijaan kinkun ohella voit tarjota esimerkiksi sahramilohta, tomaatti-katajanmarjasilakoita tai lohi-punajuuripataa.

Sopivassa suhteessa kaikkea ja jokaiselle jotakin - kunhan muistetaan ajoissa, että kala kuuluu joulupöytään!

Jouluiset alkuruoat
Jouluiset pääruoat
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›