Valio Aimo

Jouluiset pääruoat

Joulun ajan ruokalistalla maistuvat monenlaiset herkut. Poimi ideat niin joululounaalle kuin juhlavaan illallistarjoiluun.

Sesongin runsaat liharuoat

Joulun pääruokareseptiikka tarjoaa herkullisia vaihtoehtoja niin noutopöytiin kuin lautasannoksiinkin.  Pääruoissa saa olla runsautta, eikä kinkku suinkaan ole ainoa vaihtoehto. Lihaa käytetään monipuolisesti,  ja ruokalistalla pääosaan nousevat mehevät padat sekä pitkään haudutetut lihat kuten kassler, kylki, potka ja porsaanposket.

lisää lihapääruokia

Joulusesongin täyteläiset kalaruoat

Joulusesongissa ruokalistalla maistuvat monenlaiset kalaruoat. Tarjoaisitko asiakkaille sahramilla maustettua tai sitruksien raikastamaa lohta? Vai luotatko lounaslistalla perinteiseen lipeäkalaan? Kalan kaveriksi uiskentelevat näissä ohjeissa myös fenkoli, pinaatti, punajuuri sekä erilaiset juustot.

lisää kalapääruokia

Sesongin maistuvat kasvisruoat ja -lisukkeet

Jouluherkuttelua odotellessa voi moni asiakas suosia lounasruokana kevyempää kasvisruokavaihtoehtoa – se on virkistävää vaihtelua sekasyöjällekin. Vegaanisiakin vaihtoehtoja kysytään yhä useammin. Joulun koittaessa katetaan juhlapöytään joululaatikoiden lisäksi muitakin herkullisia ja värikkäitä kasvisruokia ja -lisukkeita.