Joulun ajan ruokalistalla maistuvat monenlaiset herkut. Poimi ideat niin joululounaalle kuin juhlavaan illallistarjoiluun.
Joulun pääruokareseptiikka tarjoaa herkullisia vaihtoehtoja niin noutopöytiin kuin lautasannoksiinkin. Pääruoissa saa olla runsautta, eikä kinkku suinkaan ole ainoa vaihtoehto. Lihaa käytetään monipuolisesti, ja ruokalistalla pääosaan nousevat mehevät padat sekä pitkään haudutetut lihat kuten kassler, kylki, potka ja porsaanposket.
Joulusesongissa ruokalistalla maistuvat monenlaiset kalaruoat. Tarjoaisitko asiakkaille sahramilla maustettua tai sitruksien raikastamaa lohta? Vai luotatko lounaslistalla perinteiseen lipeäkalaan? Kalan kaveriksi uiskentelevat näissä ohjeissa myös fenkoli, pinaatti, punajuuri sekä erilaiset juustot.
Jouluherkuttelua odotellessa voi moni asiakas suosia lounasruokana kevyempää kasvisruokavaihtoehtoa – se on virkistävää vaihtelua sekasyöjällekin. Vegaanisiakin vaihtoehtoja kysytään yhä useammin. Joulun koittaessa katetaan juhlapöytään joululaatikoiden lisäksi muitakin herkullisia ja värikkäitä kasvisruokia ja -lisukkeita.