Valio Aimo

Street Food -joulu

Kansainvälisen ja rennon rouhean Street Food joulun ohjeilla luot ravintolaasi taatusti erilaisen ja viihtyisän joulun. Tältä sivulta löydät myös linkin valmiiseen Street Food teemaiseen Spotify-joulumusiikkilistaan.

Street food -teemaisessa joulussa yhdistyvät maailman maut ja sosiaalinen syöminen. Tältä sivulta löydät ideat joulun street food -tarjoiluhin erilaisissa tarjoilumuodoissa. Raaka-aineissa on käytetty äyriäisiä, kalaa, lihaa, kasviksia ja mausteita. Helposti syötävää ja jaettavaa ruokaa, jossa suomalaiset maut kohtaavat kansainväliset keittiöt. Katso valmis menu tai kokoa noutopöytä valmiista ratkaisuista.

Street food MENU 1

Hyvikkivinkit: Valmista ranschmarinoidun porsaankyljen kypsistä hävikkipaloista pulled porkia finger food -pöydän pikkusyötäviksi.
Murenna kuivahtaneet rusinakakut ja käytä puoloffeen pohjana valmiin tumman vetopohjan sijaan.

Street food MENU 2

Street food MENU 3: Finger foods

Luo näistä ideoista kokonaisuus joko jaettavaksi tai noutopöytään.

Street food MENU 3: Pääruoka

Hyvikkivinkki: Ylimääräisistä perunoista paistat perunarieskat tai -letut finger foodien pohjaksi.

Street food MENU 3: Jälkiruoka

Street food joulukokki Petteri Luoto

Teemani reseptit on suunniteltu katukeittiölähtöisesti. Reseptit pohjautuvat autenttisiin makuihin, mutta niitä on miksattu mielivaltaisesti. Vuodet ulkomailla tuovat resepteihin jouluun sopivia mausteita ja maailman makuja. Katso alta Petterin luoma street food teemainen joulumenu.

Lue Petterin jouluvisiosta

Kattaus ja somistus

Street food -kattaus ja somistus on katu-uskottavaa ja tummanpuhuvaa, mutta houkuttelevaa. Tee se itse - DIY ohjeilla teet helposti ja vastuullisesti koristeet ravintolasi juhlasesonkiin.

Päivän annos liitutaululle

Pieni tervehdys luo tunnelmaa ja viestii asiakkaalle, että hän on tärkeä. Kiinnitä seinälle tai kehyksiin valmiiksi A4 muotoon leikattua liitutaulutarraa ja kirjoita siihen liitutaulutussilla päivän annos/ tervehdys tai muuta infoa. Voit vaihdella viestiä vaikka päivittäin.

Kaitaliina liitutaulu-kontaktimuovista

Vaihda perinteinen kaitaliina liitutaulukontaktimuoviin! Leikkaa kontaktimuovi kapeaksi kaitaliinan muotoon ja aseta noutopöytään ruokavatien alle. Kirjoita kontaktimuoviin annosten nimiä

Oksista tehty kuusikoriste seinälle

Joulukuusi voi olla muutakin kuin koristeltu havupuu. Kerää luonnosta maahan tippuneita kuivahtaneita eri pituisia oksia ja sommittele ne lattialle kuusen muotoon päällekkäin. Kiinnitä ylimpään eli lyhimpään oksaan siimaa molemmista päistä ja laita seinälle roikkumaan. Kiinnitä oksat toisiinsa siimalla pienemmästä suurimpaan ja jätä oksien väliin joulupallon kokoinen väli. Kun oksakuusi on valmis, kiinnitä oksiin joulupalloja naruilla. Street Food tunnelmaan pääset mustilla, valkoisilla ja hopeisilla joulupalloilla ja koristeilla.

Tuunatut ruukut kuusille

Tuunaa tavalliset ruukut jouluiseen street food -henkeen voimapaperilla. Päällystä ruukku ruskealla vahapintaisella voimapaperilla, kiinnitä hauskoilla teipeillä ja kierrä ympärille mustaa tai ruskeaa narua. Aseta ruukkuihin pieniä kuusia ja nosta somisteeksi noutopöytään tai asiakaspöytiin.

Maalatut puukiekot

Tuunaa tyylikkäät street food -henkiset puukiekot noutopöytään ruokien katelautasiksi. Maalaa puukiekkojen keskiosat ympyrän muotoon mustiksi, voit käyttää myös liitutaulumaalia, jolloin voit myös kirjoittaa kiekkoihin. Nosta päälle kuumia ruokia tai lasipurkeissa olevia ruokia kuten sillejä, pikkeleitä, kylmiä kastikkeita jne.

STREET FOOD teemainen soittolista

Tunnelman kruunaa musiikki. Avaa valmiiksi tunnelmaan luotu soittolista ja varmista elämyksellisyys.

Avaa soittolista >

To do -lista

Muistitko varmasti tehdä kaikki valmistelut? Lataa tämä to do -lista, johon on valmiiksi mietitty kaikki tarpeelliset tehtävät onnistuneen joulun luomiseen.

Avaa to do -lista

Katso muut jouluteemat: