Vinkit juustolautasen kokoamiseen
Herkullinen juustolautanen helppo koota ja luo tunnelmaa pikkujoulun iltoihin, mutta se sopii hyvin tarjottavaksi myös joulupöydässä. Kun juustojen seuraan valikoidaan niiden aromeja tukevat lisukkeet, ollaankin jo suurten makuelämysten äärellä.
Ennen jälkiruokaa nautittava juustolautanen eli niin sanotut välijuustot tuovat runsautta ja ylellisyyttä ravintolaillalliselle. Valikoi asiakkaille mietoja, voimakkaita, pehmeitä ja kovia, tuttuja ja harvinaisempia juustoja. Viidestä juustosta saa jo varsin runsaan annoksen. Hyvän kokonaisuuden tarjoavat esim. Valio Polar® Leppäsavu, Valio Luostari®, Valio AURA® Gold, Valio Salaneuvos® Vanhempi sekä kuusi kuukautta kypsyvä Valio Keisarinna®.
Vuoden Kokki 2019 Mikko Kaukonen on luonut juustolautasen lisukkeita, joilla viimeistelet Valion laadukkaiden juustojen makukokonaisuuden. Tyrni-porkkanahilloke tuo pohjoisen maut kauniisti pöytään. Hedelmäisiä makuja voi yhdistää myös kekseliäästi piimään tai lämmittää hehkuviksi.
Saisiko olla lisää juustoisia ideoita?
Miten rakennetaan maistelumenu juustojen ympärille? Entä millaisia ovat kotimaiset herkuttelujuustot? Tutustu ja anna juustojen viedä!