Valio Aimo

Karmivan suloista Halloweenia

Halloween tarkoittaa karkkeja, kepposia, kurpitsoja ja naamiaisasuja. Oranssilla ja mustalla värillä, ripauksella mielikuvitusta ja pienillä tuunauksilla hyödynnät tämän nousevan teemapäivän lounailla ja kokoustarjoiluissa.

Halloweenia vietetään Suomessa lokakuun lopussa

Alkujaan Halloween on merkinnyt kelttiläisille talven ensimmäistä päivää, jolloin myös uskottiin vainajien liikkuvan ihmisten keskuudessa. Irlantilaiset ja skotlantilaiset siirtolaiset veivät aikanaan juhlaperinteensä Yhdysvaltoihin, mistä TV:stä ja elokuvista tuttu Halloween karnevaalihumu on levinnyt Suomeen. Kun Yhdysvalloissa Halloween on aina 31.10, niin Suomessa sitä juhlitaan yleensä lokakuun viimeisenä viikonloppuna tai pyhäinpäivän aattona. Varaudu siis lokakuun lopun karnevaaliin, joka vuosi vuodelta saa enemmän huomiota täällä meillä Suomessakin. Teemaviikon ympärille saa todella käyttää luovuutta, yllätyksellisyyttä, muistaen koristella tilat tämän kunniaksi!

Halloween piristää aikuistenkin syksyä

Pienet väriläiskät ja ilottelut ovat tervetulleita loppusyksyn pimeisiin hetkiin ja piristävät asiakkaasi arkea, oli kyse sitten teeman ympärille suunnitellusta lounaasta tai kahvihetkestä kera ihanan karmivan hirviöleivoksen! Miksi ette vaikka järjestäisi pientä kisaa kahvilan tai ravintolan tiloissa asiakkaiden kesken ja pukeutuisi itsekin juhlan mukaan?

Halloweenina leivonnaiset saavat näyttä hurjilta ja mukana on aimo annos leikkimielisyyttä. Kakut, muffinssit, munkit, kuppikakut ja keksit koristellaan hämähäkeillä ja seitillä, silmillä, limalla, toukilla ja muilla ötököillä. Koristelut syntyvät helposti erilaisilla karkeilla, sokerimassoilla, kastikkeilla ja pursotuksilla.

Hirvittävän helpot Halloween-tarjoilut

Halloween-teemassa avainsana helppouteen on tuunaus. Valmiita pikkupullia käyttämällä loihdit käden käänteessä esimerkiksi hirviödonitseja, jotka heräävät eloon hammas- ja silmäkarkeilla.

Karmivasta nimestään huolimatta hautarahka kätkee sisälleen suloisen makuyhdistelmän. Vadelmahillon ja turkinpippurirahkan yhdistelmä on hurmaava. Painajainen rahkakujalla. Kuulostaako karmivalta? Maistuu ihanalta, mutta lautaselta tuijottavat silmät voivat vähän hirvittää.

Jos työstät alusta alkaen leivonnaisesi itse, reseptivinkkinä toimii Halloween-munkit, joiden ulkomuoto oranssin pomadan kera muistuttaa pyöreätä kurpitsaa.

Kurpitsa kuuluu Halloweeniin

Kurpitsalyhdyt ovat Halloweenin käytetyin tunnus. Kurpitsoilla koristellaan juhlatilat ja maustetaan ruokalistat. Tuo pyöreä, oranssinhehkuinen herkku sopii moneen: keittoihin, pastaan, pihveihin, salaatteihin ja vuokaruokiin. Kurpitsan hieman makea ja mieto maku sopii hyvin myös piirakoiden täytteeksi. Kurpitsan kaveriksi voi yhdistää mausteeksi esimerkiksi inkiväärin, kanelin tai kardemumman. Lounaaksi sopii esimerkiksi kurpitsa-juustopihvit ja kurpitsainen Mifu-juuresvuoka.

Katso myös kauden muut sesonkitärpit

Sesonkitärpit
Pikkujoulukausi kannattaa aloittaa hyvissä ajoin
Sesonkitärpit
Black Friday on ammattikeittiöille ja leipomoille herkullinen mahdollisuus
Sesonkitärpit
Sesonkitärpit