Valio Aimo

Helposti kesään valmiilla leivonnaispakasteilla

Kesällä voi säästää aikaa siinä, ettei kaikkea tarvitse valmistaa alusta lähtien itse. Valion leivonnaispakasteista löytyy hyviä vaihtoehtoja helpottamaan työtäsi.

Valmis vetopohja taipuu erilaisiin konditoriatuotteisiin

Valmis vetopohja soveltuu esimerkiksi täytekakkuihin, leivoksiin ja kääretorttuihin. Etenkin kesän aikana pakastimeen kannattaa varata sekä Valio vaaleita että tummia vetopohjia, sillä niiden käyttö säästää monta työvaihetta kesän lomakaudella, kun resursseja on vähemmän käytössä. Yksinkertaisimmillaan levität valmiille vetopohjalle kermavaahdon ja hillon ja rullaat siitä kääretortun tai pinoat täytetyt pohjat ja leikkaat niistä leivoksia. Jos haluat hurmata asiakkaasi todella herkullisella makunautinnolla, kokeile marjaisaa valkosuklaakääretorttua. Siinä yhdistyvät suussa sulava paahdetusta valkosuklaasta tehty täyte ja Valion mansikkatäyte runsas. Tuoreet mansikat tekevät kääretortusta jo hienostuneen kakun.

Paista valmiit piiraat vitriiniin

Tuoreet piiraat ja pasteijat houkuttelevat kahvilassa lomalaisia. Kesän aikana valmiista pakasteesta saa hetkessä paistettua valikoimaan erilaisia vaihtoehtoja. Kokeile Valio riisipiirakoita, perunapiirakoita, pikkupiirakoita tai kinkku-riisipasteijaa. Valion valikoimasta löytyy myös sekä gluteeniton leipävalikoima että gluteeniton kahvileipävalikoima. Kuluttajien keskuudessa suosiotaan nostavia gluteenittomia tuotteita voi siis helposti valmistaa tarjolle kesän aikana.

Lisäksi säästät aikaa ja vaivaa varaamalla valikoimastamme pakastimeen monikäyttöisiä valmiita taikinoita, esimerkiksi murotaikinaa ja voitaikinaa sekä vaikkapa pizzapohjia. Kaikki Valion valmiit leivonnaispakasteet löydät täältä.

Voiwieneraihio on leipurin monipuolinen apuri

Valio voiwieneraihio on valmis, nostattamaton, voilla leivottu wienerpohja, josta voi valmistaa erilaisia wienereitä täytteitä vaihtamalla. Wienerpohjat sulatetaan yön yli kylmiössä pellillä, muovilla peitettynä, ja nostatetaan ennen paistoa huoneenlämmössä noin ½ tuntia. Tämän jälkeen tarvitsee vain pursottaa paistonkestävää täytettä keskelle ja paistaa leivonnaista kiertoilmauunissa n. 230°C noin 12 minuuttia.

Tuotteet voi myös sulattaa huoneenlämmössä 1-2 tunnissa, jolloin niitä tulee nostattaa nostatuskaapissa (34°C) noin tunnin ajan ennen paistoa. Valmista tarjolle vaikkapa kesälomalaisten suosikkiherkku, mansikkawiener, tuoreista mansikoista ja esimerkiksi Valio vaniljakreemitäytteestä. Kokeile myös raikasta Valio Lemon curd täytettä, se sopii marjojen kanssa erinomaisesti.