Valio Food Solutions

Helpot ja monipuoliset salaatit

Kesällä raikkaiden salaattien kysyntä kasvaa. Se on hyvä uutinen ammattilaiskeittiöille, sillä herkulliset salaatit valmistuvat käden käänteessä.

Helppo salaattipohja syntyy salaatista, tomaatista ja kurkusta, jotka ovat kesällä ihanan raikkaita ja maukkaita. Samanlaisen salaattipohjan etu ammattikeittiössä on sen kustannustehokkuus.  Pakasteiden avulla muuntelet pohjasta kätevästi täysin erilaisia salaatteja ja hävikin osuus on helpompi pitää kurissa. Kun ainekset saa tuoreena pakkasesta, voit lisäksi olla varma, että eri komponentit ovat aina parhaimmillaan!

"Eat cobb" eli klassikkosalaatin kaava

Legendaarinen Cobb-salaatti eli amerikkalainen kanasalaatti syntyy helposti. Ainekset on helppo muistaa salaatin nimestä. "Eat Cobb" eli egg, avocado, tomato, chicken, onion, bacon, blue cheese (kananmuna, avokado, tomaatti, kana, sipuli, pekoni, sinihomejuusto). Cobb on rakennettu niin, että tästä salaatista lähtee nälkä! Pääproteiininlähteenä ovat broilerinkoivet. Salaateissa usein kaivattua proteiinilisää tuo kananmuna. Avokadon, sinihomejuuston ja pekonin täyteläisyys tuovat annokseen lisäarvoa ja salaatin makumaailmaan syvyyttä.

Inspiraatiota salaattivalikoimaasi

Lautasannoksina myytävissä salaateissa kannattaa kiinnittää huomiota herkulliseen asetteluun. Laadukkaat raaka-aineet ovat tietenkin kaiken A ja O, mutta myös tyylikkäät astiat ovat olennainen osa kokonaisuutta. Jos salaatin makumaailma lainataan Aasiasta, se saa näkyä myös tarjoiluastiassa. Salaattien take away -myyntiin löytyy myös tyylikkäitä pakkausvaihtoehtoja.

Vaihtelua salaattivalikoimaan

Käytä salaatin pääraaka-aineena vaihdellen esimerkiksi paahdettua broileria, kebablastuja, Mifua, kirjolohta, kylmäsavulohta, raejuustoa, salaattijuustoa, papuja, herneitä tai linssejä. Myös paahdetuista kasviksista tehdyt dipit ja tahnat kasvattavat suosiotaan. Lisäarvoa annokseen saat lisäämällä annokseen salaattipohjan lisäksi esimerkiksi marinoitua sipulia tai paahdettuja punajuuri- tai bataattilohkoja – toimivat muuten erinomaisesti myös kylminä kylminä lisukkeina salaattipöydässä.

Klassikkosalaatit syntyvät helposti

Kreikkalaisen salaatin saat lisäämällä salaattipohjaan Valio Eila® salaattijuustokuutioita, helpossa kanasalaatissa taas on Valio herne-maissi-paprikaa sekä paahdettuja broilerkuutioita. Tarjoa asiakkaille vaihtelua lisäämällä salaattiin vaikkapa kotijuustoa, kolmen juuston kuutioita tai kebablastuja!

Näillä onnnistut

Kun käytät salaateissa pakasteita, eri komponentit ovat aina parhaimmillaan sesongista riippumatta. Marinoimalla bataatti- ja punajuurilohkot saavat roimasti lisämakua. Marinadin voi valmistaa esimerkiksi erilaisista yrteistä, öljystä sekä sitruuna- tai limemehusta. Klassinen makuyhdistelmä syntyy yhdistelemällä punajuurilohkoja tai -kroketteja, Valio AURA® juustoa, paahdettuja saksanpähkinöitä ja pinjansiemeniä, pinaattia sekä balsamicoa. Eksoottisempi aasialainen makuelämys puolestaan yhdistellään bataatista, limemehusta, korianterista, paksoysta, seesamiöljystä ja chilistä.

Kunnon täytteillä salaatti vie nälän

Pakasteiden avulla saat vaihtelua täytteisiin ja hävikki pysyy kurissa. Pääraaka-aineeksi sopivat esimerkiksi pavut, punajuurikroketit, salaattijuusto, liha tai kala.

Lisää raikkaita ideoita

Erilaisilla kastikkeilla ja tahnoilla saat aterioihin vivahteikkuutta, väriä ja persoonallisuutta. Kokeile rohkeasti, näet pian mistä asiakkaasi pitävät! Katso myös vinkit kesän leivonnaisiin ja muihin kesäherkkuihin.

Kaiken maailman dipit ja tahnat
Helposti kesään valmiilla leivonnaispakasteilla
Terassikesän parhaat herkut

Kesän sesonkitärpit

Kesäkauden terassimenu syntyy yksinkertaisista aineksista ja nopeus on valttia. Suomalaisten kesäruokasuosikkeja ovat erityisesti kalat ja salaatit, eikä pidä unohtaa hampurilaisia ja muita rentoja katuruokia. Tässä muutama säänkestävä kesäkauden sesonkivinkki ammattikeittiöille ja leipomoille.

Kesän sesonkitärpit
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›