Valio Aimo

Marjakesä

Kesäsesongissa leipomoiden ja kahviloiden vitriinit täyttyvät marjaisista herkuista. Katso herkulliset ohjeet ja vinkit ammattilaisille mahtavaan marjakesään!

Kotimaiset marjat ovat täynnä kesän makua. Lyhyen mutta herkullisen marjasesongin ajan meitä hemmotellaan suorastaan ylenpalttisesti ja tuoreilla marjoilla onkin ihana koristella leivonnaisia. Monessa ammattikeittiössä ja leipomossa käytetään kuitenkin leivontaan ja jälkiruokiin marjoja pakkasesta myös silloin: marjojen raikkaus on pakastemarjoissa täysin tallella ja ne on poimittu parhaaseen marja-aikaan. Pakasteet ovat myös hyvä keino pidentää lyhyttä marjasesonkia.

Mansikat, mustikat, herukat ja myös raparperi tuovat leivontaan herkullista luontaista makeutta ja tasapainossa olevaa hapokkuutta. Leivonnassa marjat tuovat raikasta makua ja väriä, ja ne tekevät leivonnaisista meheviä ja paremmin säilyviä. Ammattikeittiöissä ja leipomoissa Valion valmiit marjatäytteet ovat myös helppo tapa tarjota asiakkaille sesongin makuja.

Kesätunnelmaa raparperista

Kesän raikkaimmat raparperiherkut ovat tässä. Näillä ammattikeittiön resepteillä loihdit taatusti hymyn asiakkaiden huulille ja kirpakan raparperin maun kielelle.

Mansikan makeaa makua

Makeat ja mehukkaat mansikat ovat täynnä kesän makua. Kauniin punainen marja sopii täydellisesti myös koristeluihin. Nämä leipomoiden ja ammattikeittiöiden ohjeet ovat saaneet inspiraationsa mansikoista ja hurmaavat asiakkaasi.

Ikimuistoiset suosikit mustikasta

Siniset mustikat sopivat suomalaiseen sielunmaisemaan. Näillä mustikkaisilla leipomo- ja suurtalousohjeilla sulatat suomalaisten sydämet ja tarjoat kesäisiä makuja asiakkaillesi.

Muita ihania marjaherkkuja

Leivonnaisten lisäksi upeat marjajälkiruoat valloittavat raikkaudellaan. Katso ideat ihanimpiin marjaherkkuihin!

Valion marjatäytteillä nautit sesongista pidempään

Suomen suvi on valitettavan lyhyt, mutta pakastemarjoilla ja Valion marjatäytteillä voi tarjota marjaisia makuja ympäri vuoden.

Suonenjoen hillotehtaalla tehdyt laadukkaat täytteet, hillot ja marmeladit ovat täynnä makua ja hyvä keino hallita kustannuksia ja hävikkiä.

Esimerkiksi Valion mansikkatäyte runsas maustaa kerman ja antaa Budapest-mansikkaleivokselle maukkaan marjaisen maun. Lisäämällä tuoreita marjoja viimeistelet houkuttelevimman ulkonäön.

Erilaiset marjawienerit ja pullat ovat kesäkaudella suosittuja herkkuja leipomoissa ja kahviloissa. Marjatäytteillä saat tasattua tuotannon kustannuksia. Valion paistonkestävät marjatäytteet esimerkiksi pullan päällä luovat erinomaisen pohjan mehevälle täytteelle, jonka voi kruunata paiston jälkeen tuoreilla tai pakastemarjoilla. Kevyt hyytelöinti kirkaskuumahyytelöllä saa marjat hehkumaan oikean värisinä ja pitää marjoista irtoavat mehut sisällään.

Valion valmiita marjatäytteillä teet myös herkulliset marjamousset kädenkäänteessä. Vaahdota kerma ja lisää haluamasi makuinen täyte, niin saat sopivan värisen, makuisen ja herkullisen täytteen niin leivoksiin kuin kakkuihin. Vain mielikuvitus on rajana!

Kesän sesonkitärpit

Kesäkauden terassimenu syntyy yksinkertaisista aineksista ja nopeus on valttia. Suomalaisten kesäruokasuosikkeja ovat erityisesti kalat ja salaatit, eikä pidä unohtaa hampurilaisia ja muita rentoja katuruokia. Tässä muutama säänkestävä kesäkauden sesonkivinkki ammattikeittiöille ja leipomoille.

Kesän sesonkitärpit
Vastuullisuus
Valion tahtotila on ostaa vastuullisesti tuotettuja kotimaisia metsämarjoja