Kesän terassimenu rakentuu helpoista ja nopeista aineksista

Terassimenu syntyy yksinkertaisista aineksista ja nopeus on valttia. Suomalaisten kesäruokasuosikkeja ovat erityisesti kalat ja salaatit, eikä pidä unohtaa hampurilaisia ja muita rentoja katuruokia. Tässä muutama säänkestävä terassivinkki.

Kesällä on tapana toivoa aurinkoisia säitä ja täysiä terasseja, eikä tämä kesä ole varmasti poikkeus. Helteitä ajatellen kannattaa varautua tarjoamaan lämpimässä maistuvia ruokia. Tällaisia ovat muun muassa erilaiset kalaruoat ja salaatit. Koleammassa kesäsäässä maistuvat lämpimät makumaailmat ja trendikäs katuruoka tuo kesävieraita terassille säällä kuin säällä. Hyvä terassiruoka on maistuvaa ja laadukasta. Terassimenu on hyvä olla helppo toteuttaa myös varamiehityksen voimin ja on muunneltavissa säätilan sekä kauden mukaan. Tällainen monitaituri on esimerkiksi piirakka kaikilla mausteilla, joka taipuu moneen, sillä yhdellä pohjalla valmistat sekä suolaiset että makeat herkut ja täyttämisessä voi käyttää mielikuvitusta.

Ei kesämenua ilman burgereita

Terassiruokien kestoklassikko on tietysti hampurilainen. Tuhti hampurilainen maistuu erityisen hyvin raikkaan salaatin kanssa. Koska hampurilaisten suosio ei näytä laantumisen merkkejä, ja sen varioiminen omien tarpeittesi mukaiseksi on helppoa, kannattaa niitä ehdottomasti ainakin kokeilla listalla.

Parhaat terassiburgerit

Edelleen ajankohtainen katuruoka

Katuruoka sopii terassimenun rentoon tyyliin kuin kylmä huurteinen käteen. Rennolla ja ronskilla otteella valmistetut annokset on myös kiitollisia valmistaa ruuhka-aikaan, sillä turhan hienostelun voi jättää suosiolla välistä. Herkkuhampurilainen tarvitsee tietenkin kylkeen tuunatut ranskalaiset, jotka voi myydä myös erikseen pikkunälkään. Tuunaa ranut esimerkiksi herkullisella itse tehdyllä kastikkeella tai Valio Koskenlaskija® cheddar juustokastikkeella. Ammenna inspiraatiota katuruokaan vaikkapa pohjoisamerikkalaisista diner-klassikoista.

Tuunaa ranskalaiset kastikkeilla

Katuruokaklassikoita terassille

Hyvää ja raikasta terassiruokaa

Salaatit ovatkin terassien ikisuosikkeja, eikä ihme: hyvät salaatit ovat raikkaita ja kevyitä vaihtoehtoja, joista löytyy jokaiselle jotain. Ruokaisa salaatti on kelpo eväs helteellä. Peruspohja muuntuu komponentteja vaihtamalla kiinnostaviksi ja myyviksi annoksiksi. Tutustu Tuomaksen raikkaisiin salaattivinkkeihin.

Perinteiset uuniperunat menevät kaupaksi myös kylmässäkin säässä Tarjoamalla uuniperunoita vaikkapa lohi-, kylmäsavulohi-, kasvisjuusto- tai riistatäytteen kanssa voit luoda erilaisia annoksia hyvinkin tavallisista raaka-aineista. Jos taas haluat tarjota eksoottisempia makuja, kokeile maukkaita tahnoja.

Kesäiset kala-annokset

Kesän suosikkidrinkit jälkiruokana

Vaikka juomat varmasti maistuvat sellaisenaankin, entäpä jos tarjoaisitkin niitä uudessa, haarukoitavassa muodossa? Hauskassa mojito-kakussa tutun drinkin maut löytyvät herkullisesta täytteestä. Mango-margaritakakku puolestaan tuo tequilaan pohjautuvan suosikkijuoman aromit kiinteään muotoon. Näillä hauskoilla kakuilla voit yllättää asiakkaasi ja piristää heidän päiväänsä. Ne sopivat hyvin kesän helteisiin tai jopa juhlapöytään.

Kokeile ja ylläty – kuumaa terassikesää joka keittiöön!
Herkuttelukesä tulossa
Hyvä hampurilainen syntyy laadukkaista raaka-aineista
Helpot ja monipuoliset salaatit
Tuomas Hämäläinen
Rajaton jäätelökesä
Tuomas Hämäläinen
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›