Valio Aimo

Take away the best

Eli mitä huomioida noutoruoan myynnissä?

Me Aimot haluamme olla asiakkaidemme apuna kaikissa tilanteissa ja varsinkin nyt, kun markkinat ovat kehittyneet take away -myynnin myötä. Ravintoloiden ja leipomoiden ammattilaiset ovat osoittaneet luovuutensa ja HoReCa-sektorin toimijoilta on nähty mitä hienoimpia sekä innovatiivisempia ratkaisuja. Moni on lähtenyt hakemaan uutta nousua omaan bisnekseen take away -myynnistä, jonka kysyntä on kasvanut.

Mitä huomioida take away -myynnissä?

Päätimme kerätä yhteen tietopaketin, joka kertoo kaiken oleellisen siitä, mitä kaikkea on hyvä huomioida, kun käynnistää take away -bisnestä. Nappaa ideat ja vinkit vapaasti käyttöön!

Komponentit

Huomioi komponenttien muoto: mukaan pakattavien komponenttien helppo syötävyys edesauttaa take away-tuotteiden toimivuutta. Liian isot komponentit voivat olla haasteellisia syödä, liian pienet taas häviävät kokonaisuuteen.

Komponenttien määrä on myös oleellinen osa toimivaa take away ruokaa. Keep it simple & Less is more!

Anna asiakkaallesi mahdollisuus käyttää luovuuttaan: kokoa komponentit mukaan ja anna asiakkaasi koota annos vinkkiesi mukaan.

Rakenteet

Ruoan pakkaamisessa on hyvä huomioida myös eri komponenttien rakenteet. Rapeat ruoat kannattaa pakata erilliseen pakkaukseen, jolloin ne säilyttävät ominaisuutensa eivätkä höyrysty kuljetuksen aikana pehmeiksi.

Huomioi kuljetusaika. Lämmin ruoka hautuu matkalla asiakkaalle, ja tämä voi vaikuttaa tiettyjen komponenttien kypsyysasteisiin.

Värit

Värit ja ruoan visuaalisuus tekevät annoksesta erityisen houkuttelevan. Nämä ominaisuudet korostuvat, kun kotiruoan esillepanoon ei välttämättä ehditä satsaamaan. Vastavärit, esimerkiksi vihreä ja punainen sekä keltainen ja lila toimivat aina!

Myös pakkauksien visuaalisuuteen on mahdollisuus kiinnittää huomiota. Viimeistele ja brändää pakkaus esimerkiksi tarroilla, teipeillä ja erilaisilla sineteillä.

Lämpötilat

Pakkaa ruoka mahdollisimman nopeasti mukaan, mikäli haluat tarjota sen asiakkaallesi kuumana. Huomioi myös hygieniamääräykset!

Kuuma kuumana ja kylmä kylmänä myös tässä tapauksessa. Vältä sekoittamasta näitä kahta keskenään, silloin lopputulos saattaa olla jotain siltä väliltä.

Pakkausratkaisut helpottavat myös eri lämpötilojen huolehtimisessa.

Esillelaitto ja pakkaaminen

Käytä hyväksesi uudenlaisia pakkausratkaisuja luodessasi mukaan otettavia annoksia. Take away antaa täysin uuden ulottuvuuden esillelaittoon.

Kaunis ja huoliteltu annos herättää varmasti asiakkaan kiinnostuksen ja on olennainen osa kokonaisvaltaista ruokailuelämystä!

Huomioi hygienia kaikissa vaiheissa. Kun pakkaat asiakkaallesi mukaan servetit ja savetit, osoitat olevasi vastuullinen myös hygienian suhteen.

Rasiat

Nopeus, helppous, turvallisuus ja ekologisuus kiinnostavat asiakkaita. Markkinoilla on tarjolla erilaisimpia pakkausratkaisuja: paperipusseja, kartonkirasioita, laatikoita, lautasia, kippoja, kuppeja, pikareita jne. Valitse käyttöösi sopivimmat!

Pakkausteknologia kehittyy koko ajan ja erilaisten pinnoitteiden avulla rasva ja nesteet pysyvät kyllä paikoillaan kuljetuksen ajan. Esimerkiksi keittojen kuljetukseen kannattaa valita tarkoitukseen suunniteltu rasia. Ole yhteydessä pakkausratkaisujen tarjoajiin, jotta saat sopivat rasiat.

Kuljetus

Viesti kuljetuspalvelulle, että valmistamaasi ruokaa täytyy kuljettaa suurella huolella ja hellyydellä. Näin asiakas saa annoskokonaisuuden perille saakka sellaisena kuin se on suunniteltu.

Viimeistele asiakaskokemus yksilöllisellä viestillä, joka kulkee kuljetuspalvelun kautta asiakkaalle saakka.

Mainonta

Nimeäminen on loistava keino erottua tässä markkinatilanteessa. Uusi take away -konsepti voi olla jotain aivan muuta kuin perusbisneksesi!

Kannattaa laittaa sana kiertämään ja kertoa take away -vaihtoehdoista omilla nettisivuilla, somessa, kaupan ilmoitustaululla ja niin edelleen. Kaikissa niissä kanavissa missä mahdolliset asiakkaat ovat!

Huomioi myös lähialueesi muut ruokaa tarjoavat toimijat. Voisiko esimerkiksi lähikauppasi olla uusi myyntikanavasi?

Huomioithan kaikessa toiminnassasi ulosmyytävän ruoan pakkaamista koskevan lainsäädännön!

Valmiita konsepteja take away -bisneksen käynnistämiseen

Haluamme ehdottomasti olla mukana kehittyvillä markkinoilla, jonka takia päätimme koota myös 9 erilaista take away -konseptia. Nappaa ideat ja vinkit vapaasti käyttöön!

Ideoita leipomoiden take away -myyntiin

Koostimme paketin myös leipomoiden take away -myyntiä tukemaan. Nämä reseptit ovat helppoja toteuttaa ja toimivat erityisen hyvin take away -myynnissä. Monet tuotteet ovat hyvin säilyviä ja hävikki pysyy näin minimissä.

Pinnalla ammattikeittiössä
Helpot ideat leipomoiden take away -myyntiin
Pinnalla ammattikeittiössä
Yhdeksän toimivaa konseptia take away -myyntiin