Näin valmistat ja tuunaat täydellisen munakokkelin

Munakokkeli on ruokalajien rakastettu kameleontti, joka muuntuu eri toiveisiin ja tilanteisiin. Voiko täydellistä ruokaa edes parantaa? Otimme haasteen vastaan ja tuunasimme munakokkelin neljällä tapaa.

Munakokkeli on hotelliaamiaisten kulmakivi, jonka kuuluu olla samettisen pehmeää ja kuohkeaa. Sopivilla höysteillä munakokkelin kelpaa hienommallekin brunssille. Monelle aamiaisvieraalle juurikin munakokkeli on brunssien paras osuus, jonka täydellistä koostumusta yritetään jäljitellä myös kotona.

Näin teet täydellisen munakokkelin

Yhdestä kokomunamassapaketista ja kahdesta Valio double cream purkista syntyy kaksi GN-vuoallista herkullista munakokkelia. Tuplakermassa on tarpeeksi iso rasvaprosentti antamaan riittävän täyteläisyyden. Kokomunamassaa käytetään tuoreen kananmunan tavoin ruoanlaittoon ja leivontaan. Yksi desi vastaa kahta kananmunaa.

  1. Paista uunissa 140 asteessa yhdistelmäpaisto-ohjelmalla, n. 5-6 min.
  2. Ota munakas hieman raakana ulos uunista.
  3. Sekoita heti massa vispilällä, jotta saat täyteläisen ja kostean kokkelin.
  4. Tarjoile eri täytteillä.

Tuunaamalla munakokkelista tulee aamiaistarjoilun vetonaula

Kokeile ainakin näitä höysteitä. Herkulliset höysteet luovat munakokkelille viimesilauksen. Pienellä vaivalla munakokkelista tulee piirun verran parempaa tarjottavaa.

  1. Kylmäsavulohella: Maistuisiko munakokkeli Valio kylmäsavukirjolohen kera? Koristele oman makusi mukaan esimerkiksi tillillä. Kokeile myös lämminsavulohella. Nam.
  2. Juustoraasteella: Tarjoile munakokkeli Valio juustoraasteseoksen kanssa. Vai olisiko aurajuuston aika? Ruohosipulisilppu viimeistelee annoksen.
  3. Kinkkusuikaleilla: Tuunaa munakokkeli Valio kinkkusuikaleilla. Raikkautta saat erilaisista yrteistä kuten lehtipersiljasta tai korianterista. Tällä annoksella lähtee isompikin nälkä!
  4. Grillatuilla kasviksilla: Grillattu paprikasekoitus tai munakoisoviipale sopivat erinomaisesti munakokkelin kaveriksi. Pilko valmiiksi grillatut kasvikset sopiviksi suupaloiksi.

Hävikkivinkki!

Munakokkeli on hävikkiruokaa parhaimmillaan. Hyödynnä munakokkelissa ylijääneet raaka-aineet. Lisukkeeksi sopii esimerkiksi edellisen päivän kasvikset, kalat, lihat tai juusto.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›